Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d9fa576af450379bdf5682961fd520ef, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomalaisnaiset jysäyttivät historiallisen tempun moukarihäkistä – Krista Tervo päätti murheellisen kautensa riemunkiljahduksiin – Uutisalue

Suomalaisnaiset jysäyttivät historiallisen tempun moukarihäkistä – Krista Tervo päätti murheellisen kautensa riemunkiljahduksiin

Suomen moukarinaiset Krista Tervo, Silja Kosonen ja Suvi Koskinen venyivät kolmoisvoittoon Ruotsi-ottelussa.

Krista Tervo juhlii Ruotsi-ottelun moukarissa kauden parastaan, 73,09.

Krista Tervo fiilisteli huippuheittoaan. Kuva: Lehtikuva

STT Urheilu,

Mika Halonen

Yle Urheilu seuraa Ruotsi–Suomi-maaottelua tässä artikkelissa.

Valtaosalta urheilijoista kauden päättävässä Ruotsi–Suomi-yleisurheilumaaottelussa harvemmin tehtaillaan enää huipputuloksia. Sunnuntaina naisten moukarikisasta muodostui kuitenkin suomalaisittain maukas.

Lauantaina Tuomas Kaukolahti, Aaro Davidila ja Simo Lipsanen olivat ottaneet kolmoisvoiton kolmiloikassa sekä Sanne Erkkola, Jatta-Mari Jääskeläinen ja Anni-Linnea Alanen keihäänheitossa.

Sunnuntai alkoi Heta Veikkolan, Venla Laihon ja Anniina Kivimäen kolmoisvoitolla naisten 5 000 metrin kävelyssä.

Suomen moukarinaiset vastasivat maaottelun neljännestä suomalaisten kolmoisvoitosta: Krista Tervo heitti 73,09, Silja Kosonen 72,98 ja Suvi Koskinen 70,56.

– Tärkeintä oli kolmoisvoitto. Ensimmäistä kertaa kolme suomalaisnaista heitti samassa kilpailussa yli 70 metriä, Koskinen sanoi.

Moukarinheiton Suomen ennätysnainen (74,40) Tervo pystyi vihdoin poistumaan hymy huulilla kilpailupaikalta. Hän nakkasi lekan kauden parhaisiin lukemiinsa ja merkkautti Ruotsi–Suomi-yleisurheilumaaottelun kisaennätyksen.

73,09 on sellainen huippuheitto, jolla oltaisiin kamppailtu viime viikolla pidetyissä MM-kisoissa pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon.

– Tuntuu tosi hyvältä. Tämä on ollut sen verran vaikea kausi. En ole saanut kisoissa sellaisia tuloksia, joihin olisin pystynyt, Tervo sanoi Ylelle.

– Olemme saaneet kesän aikana tekniikkaa parempaan kuosiin. MM-kisoissa oli hyvä fiilis, mutta ei saanut ihan osumaa. Ei ollut vieläkään sitä, mitä haetaan, mutta tästä on hyvä lähteä ensi kautta kohti.

Krista Tervo heittää otteluennätyksen 73,09.
Krista Tervo Ylen haastattelussa.

Tervon kausi on ollut vaikea. Ennen tätä Tervon kauden paras oli 71,86. MM-kisoissa hän jäi karsintaan 68-metrisellä.

– Kyllä tämä oli kauden päätöskilpailu, mutta pitää mennä harjoittelemaan ensi kautta varten. Odotan innolla treenejä, koska metrejä on tuloillaan. Mukavampi tähän on päättää kausi kuin 67 metrin heittoon.

Tervo kertoi saaneensa ennen voittotulostaan kovaa kannustusta Kososelta.

– Tsemppasimme toisiamme. Just ennen parasta heittoani Silja huusi jotain aika kovaa. Siitä sai fiilistä.

– Huusin ihan vain, että kamaan Krista, avasi Kosonen.

Kosonen on urakoinut viime aikoina, mutta oli yllättävän virkeässä kunnossa.

– Neljäs kilpailu puoleentoista viikkoon, Kosonen summaili MM-karsinnan, -loppukilpailun, nuorten SM-kilpailut ja maaottelun.

Source Link yle.fi