Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c7ebe2b638e335f9a76f2f80d5793e59, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Suomeen avautui tehdas, joka valmistaa maailman ruokatuotannon mullistavaa jauhetta – Uutisalue
Banner Before Header

Suomeen avautui tehdas, joka valmistaa maailman ruokatuotannon mullistavaa jauhetta

Solar Foodsin valmistamaa soleiiniproteiinia myydään jo Singaporessa jäätelössä ja suklaassa. Yhtiö aikoo laajentaa seuraavaksi Yhdysvaltain ja Euroopan markkinoille.

Soleiini-proteiinijauhetta ravistellaan purkista lautaselle.

Soleiinista valmistettavaa jauhetta voi käyttää esimerkiksi liha -tai maitotuotteiden korvikkeena. Kuva: Jussi Meling / Yle

Uusia ruokatuotteita kehittävä suomalainen Solar Foods -yhtiö on avannut tehtaan Vantaalla. Kyseessä on Solar Foodsin mukaan ensimmäinen yhtiön valmistamaa soleiiniproteiinia tuottava kaupallisen mittakaavan tehdas.

Soleiini on luonnossa esiintyvä yksisoluinen mikrobi, jota valmistetaan hiilidioksidista ja vedestä sähkön avulla. Siitä valmistettavaa, miedon makuista jauhetta voi käyttää maidon, lihan tai kananmunan korvaamisessa.

Singaporessa soleiinilla on jo uuselintarvikelupa. Maassa myydään jo soleiinista valmistettua jäätelöä. Myös suomalainen Fazer-makeisyhtiö on tuonut soleiinia sisältävää suklaata Singaporen koemarkkinoille.

Solar Foods, tehdas Vantaalla.

Solar Foodsin ensimmäinen kaupallisen tuotannon tehdas sijaitsee Vantaalla. Kuva: Jyrki Ojala

Soleiinin valmistusmenetelmä on kehitetty Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n yhteistyönä. Soleiinia on tuotettu vuodesta 2018 alkaen koelaitoksessa Espoossa.

Solar Foodsin mukaan soleiinin valmistuksen hiilijalanjälki on vain yksi prosentti punaiseen lihaan verrattuna.

Solar Foods on aloittanut työn uuselintarvikelupien saamiseksi myös Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa sekä EU:ssa.

Kasvun vauhdittamiseksi Solar Foods on aloittanut suomalaisille sijoittajille suunnatun kahdeksan miljoonan euron osakeannin kasvusijoituspalvelu Springvestin kanssa.

Source Link yle.fi