Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a14dc65809d44f929b3d218f5940ef42, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomella tylyäkin tylympi kohtalo – jalkapallomaat pantiin järjestykseen – Uutisalue

Suomella tylyäkin tylympi kohtalo – jalkapallomaat pantiin järjestykseen

Englanti on jalkapallon kotimaa ja tuoreen selvityksen mukaan myös maailman jalkapallohulluin maa.

Jalkapallon maailmanmestaruus ratkaistaan MM-viheriöllä. Miesten MM-turnaus järjestettiin viimeksi syksyllä 2022 Qatarissa ja naisten kisat tänä vuonna Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Miesten maailmanmestariksi kruunattiin Argentiina, kun naisten tittelin vei Espanja.

Mutta mikä on maa, jossa kuningaspeliä seurataan kiihkeimmin. Jalkapallon lipunmyyntiin erikoistunut Ticketgum-sivusto on selvittänyt jalkapallon suosiota 42 maassa.

Vertailussa otettiin huomioon viisi osa-aluetta: kotimaisen tv-sopimuksen arvo, pääsarjan katsojakeskiarvo, pääsarjan markkina-arvo, stadionien määrä ja stadionien kapasiteetti. Huomautettakoon, että näissä luvuissa on kyse miesten jalkapallosta. Kuudentena kriteerinä oli Qatarin MM-kisojen seuraajien määrä kussakin maassa.

Listauksen perusteella maat saivat loppupisteet (nollasta kymmeneen). Maailman futishulluimmaksi maaksi nousi lajin kotimaa Englanti, joka keräsi pistemäärän 8,37. Seuraavat sijat menivät Espanjalle ja Saksalle (molemmilla 7,83). Hieman yllättäen paras Euroopan ulkopuolinen maa oli Qatar, joka oli sijalla kuusi.

Sivuston listauksessa monet maat, joissa jalkapalloon on suhtauduttu fanaattisesti löytyvät yllättävän alhaalta. Esimerkiksi Argentiina sijalta 34 ja Skotlanti sijalta 35.

Vaikka sivusto listasi vain 42 maata, selvitykseen kerättiin tietoja muistakin maista. Sanoma pyysi laatijoilta Suomen luvut ja pistemäärän. Vastaus oli vähemmän yllättävä.

– Suomen pistemäärä (2,31) oli heikompi kuin millään analyysiin päätyneellä maalla, kuului vastaus.

Source Link is.fi