Banner Before Header

Suomen potentiaaliselle kultamatkalle hurjaa tunkua – Harri Kirvesniemi: Tämä kaksikko pitää valita naisten sprinttiviestiin

Suomi lukeutuu kultasuosikkeihin keskiviikkona sivakoitavassa naisten parisprintissä.

Perinteisellä tyylillä hiihdettävään kisaan riittää potentiaalisia ehdokkaita viestinviejiksi. Spekulaatioissa ovat pyörineet kisojen aikana ainakin kympin pronssimitalisti Krista Pärmäkoski, alkukaudella sprinteissä säväyttänyt Johanna Matintalo, kovan onnen Jasmi Joensuu, huippukuntoinen Kerttu Niskanen sekä Anne Kyllönen, takuuvarma pertsan viestinainen.

Sanoman olympiatiimin hiihtoasiantuntijan Harri Kirvesniemen mukaan valinta on helppo. Hänen mukaansa vahvin kaksikko on Niskanen–Pärmäkoski, tässä hiihtojärjestyksessä.

– Johanna olisi todella potentiaalinen mahdollisuus, mutta kun noissa oloissa hiihdetään sekä karsinnassa että finaalissa kolme kertaa noin kolme ja puoli minuuttia lyhyellä palautuksella, niin kyllähän nämä meidän kestävyysjyrämme Niskanen ja Pärmäkoski ovat parhaimmillaan. Parisprintti on toisesta lenkistä lähtien enemmän hapenottolaji kuin normaali sprintti, Kirvesniemi ruotii.

Parisprintti hiihdetään samalla radalla kuin sprintti viime tiistaina. Koska olosuhteet ja rata ovat rankat, Kirvesniemi uskoo, että Niskasen maksimaaliset nopeus- ja voimantuotto-ominaisuudet ovat riittävällä tasolla.

– Kertun nopeusominaisuudet ja sen myötä taloudellisuus ovat olleet tällä kaudella paljon paremmalla tasolla kuin moneen vuoteen. Kertun paremman suorituskyvyn takana ei ole pelkästään se, että hän olisi saanut aerobiselta puolelta enemmän irti. Kyllä hän ehtii, hiihtolegenda muistuttaa.

Lue lisää: Harri Kirvesniemi: Vain yksi vaihtoehto Iivo Niskasen pariksi sprinttiviestiin

Kerttu Niskanen voitti perinteisen kympillä hopeaa ja Krista Pärmäkoski pronssia.

Suomen kanssa kirkkaimmista mitaleista taistelevat ainakin Ruotsi ja Venäjä.

Ruotsi lähtenee kilpailuun kahdella sprintterillä, Maja Dahlqvistilla ja Jonna Sundlingilla. Venäjän joukkueessa hiihtänevät Julia Stupak ja Natalja Neprjajeva.

– Ainoa hyvä taktiikka Suomelle on pitää kovaa vauhtia heti alusta lähtien ja yrittää päästä jossakin vaiheessa irti kiriherkiltä ruotsalaisilta. Vaikka Krista ihan hyvä kirissä onkin, Sundling on lopussa todella vaikea voitettava. Heitä pitää väsyttää, Kirvesniemi näkee.

Lue lisää: Suomen mitalibonusten budjettiin liittyy erikoinen ongelma – tästä on kyse

Norjaakaan ei voi unohtaa voittomittelöstä. Viestissä kompuroineen suurmaan mahdollisuuksia parantaa entisestään, mikäli Therese Johaug intoutuu kultajahtiin myös parisprintissä.

– Johaugin osallistumisesta ei olisi ainakaan haittaa Suomen kannalta. Kerttu saisi hänestä loistavan vetoavun ensimmäiselle osuudelle. Pidän kuitenkin Kerttua vähän Johaugia kovempana tuon muotoisessa kilpailussa ja Kristallakin lienee pieni etulyöntiasema Norjan oletettua ankkuria Tiril Ugnes Wengiä vastaan, Kirvesniemi perkaa.

– Ruotsi ja Venäjä ovat kovempia vastuksia

Parisprintin alkuerät hiihdetään keskiviikkona kello 11 ja finaali kahta tuntia myöhemmin. Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan tiistaina.

Source Link is.fi