Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d34cba256fc74056be87cd61c4f80553, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomi–Ruotsi-maaottelussa nähdään erikoinen uudistus – näin paljon katsojia paikalle odotetaan – Uutisalue

Suomi–Ruotsi-maaottelussa nähdään erikoinen uudistus – näin paljon katsojia paikalle odotetaan

Helsingin olympiastadionilla urheillaan viikonloppuna perinteinen Suomi–Ruotsi-maaottelu, joka järjestetään vuosien tauon jälkeen Helsingissä. Edellisen kerran Suomen pääkaupungissa kilpailtiin vuonna 2014.

Kolme edellistä Suomessa kilpailtua maaottelua on urheiltu Tampereella Olympiastadionin remontin vuoksi.

Lauantaiaamuna juostaan 10 000 metrin juoksu, joka se poikkeaa tänä vuonna merkittävästi tavallisesta.

Matka nimittäin taitetaan juoksuradan sijaan Helsingin kaduilla. Oman lisämausteensa tuo se, että sekä miehet että naiset ampaisevat matkaan samaan aikaan satojen ”tavallisten juoksijoiden” kanssa.

Urheilijat starttaavat eturivistä Olympiastadionin edustalta, juoksevat lenkin Helsingin keskustaan ja tulevat takaisin. Fanit pääsevät testaamaan jaksamistaan huippujen tahdissa.

Track & Field Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Töykkä kertoi Suomen Urheiluliiton tiedotustilaisuudessa maanantaina, että maaotteluun odotetaan 40 000 katsojaa.

– EM-kisojen aikaan lipunmyynti vilkastui huomattavasti, ja se on edelleen hyvällä tasolla. Vielä ei olla ihan odotetussa luvussa, mutta lähestymme koko ajan.

Ruotsi on dominoinut maaottelua viime vuodet. Ruotsi on juhlinut voittoa sekä miehissä että naisissa kolmena viime vuotena.

Suomen miehet voittivat oman kilpailunsa edellisen kerran vuonna 2018. Naisten edellinen voitto on vuodelta 2015.

Aikuisten maaottelu alkaa lauantaina kello 10 naisten ja miesten 10 000 metrillä.

Source Link is.fi