Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d0443409d771e046f5c18fb6aa4e56bb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomi voi hyötyä alppihiihdon maailmancupin katastrofialusta, paljastaa lajipomo – ”Nyt spekulointi kiihtyy” – Uutisalue

Suomi voi hyötyä alppihiihdon maailmancupin katastrofialusta, paljastaa lajipomo – ”Nyt spekulointi kiihtyy”

Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen uskoo, että Levi on vahvoilla palaamaan myös miesten maailmancup-kalenteriin alppihiihdossa.

Sveitsiläislaskija Melanie Meillard fiilisteli auringonlaskua alppihiihdon maailmancupissa Levillä 12.11.2023.

Sveitsiläislaskija Melanie Meillard fiilisteli auringonlaskua alppihiihdon maailmancupissa Levillä 12.11.2023. Kuva: Getty Images

Roope Visuri,

Inka Henelius,

Riku Salminen

Alppihiihdon maailmancupia kilpailtiin tänä viikonloppuna Levillä kahden naisten pujottelun voimin, kun taas miesten piti kamppailla syöksylaskussa Zermatt-Cerviniassa Sveitsin ja Italian rajaseudulla. Molemmat syöksykilpailut kuitenkin peruttiin huonon sään takia.

Miesten maailmancupia ei ole päästy vielä lainkaan aloittamaan, kun kauden ensimmäinen kilpailu Söldenissä peruuntui. Suurpujottelu keskeytettiin liian kovan tuulen takia.

Ensi viikolla Zermatt-Cerviniassa ovat ohjelmassa naisten syöksykilpailut.

Miehet ovat kilpailleet viimeksi Levillä vuonna 2019 pujottelussa. Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen toivoo, että miehet palaavat kilpailemaan Leville mahdollisimman pian.

– Yritämme kovasti sitä lobata. Tämän viikonlopun perutut syöksyt ovat täyttäneet kalenteria. Nyt spekulointi tulee kiihtymään. Jos ensi viikolla ei päästä laskemaan naisten kisojakaan siellä, onko Cermatt enää ensi vuonna kilpailukalenterissa? Leskinen muistuttaa.

Jos Cermatt-Zervinia ei enää jatka kilpailukalenterissa, Leskinen uskoo Levin olevan vahvoilla korvaajaksi.

– FIS:n omat edustajat ovat nostaneet Leviä esiin julkisissa lausunnoissaan. Keskusteluita käydään pinnan alla, Leskinen toteaa.

Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 6. lokakuuta 2023.

Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Levillä on nähty viime viikkoina myös huippumiesalppihiihtäjiä treenaamassa. Se kertoo myös omalta osaltaan Levin arvotuksesta.

– Isojen maiden valmentajilla on aika paljon valtaa FIS:n suuntaan. Jos he rupeavat sanomaan, että he menevät muutenkin Leville treenaamaan. Jos he kysyvät, miksi siellä ei lasketa saman tien kisojakin, kun paikat ovat kunnossa? Sillä on iso vaikutus, Leskinen havainnollistaa.

Yleiskuva Levin maailmancupin rinteestä marraskuun 2023 alppihiihdon maailmancupissa.

Tällaisissa olosuhteissa laskettiin Levin maailmancupia 11.–12.11.2023. Kuva: Getty Images

Suomessa on kasvamassa nuoria alppiihtolupauksia, kuten tammikuussa nuorten MM-hopeaa suurpujottelusta voittanut Eduard Hallberg. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander näkisi miesten kilpailulla erittäin ison merkityksen suomalaiselle alppihiihdolle.

– Tämä olisi hyvä iskunpaikka suomalaisille miehille. Saisi kuusi laskijaa kisaan, Palander muistuttaa.

Palander suitsuttaa ihmisiä Levin huippuolosuhteiden takana, mutta lähettää myös lajiväelle tiukan muistutuksen.

– Meidän alppi-ihmisten pitää olla äärettömän kiitollisia, että meillä on tällainen mahdollisuus tehdä tätä lajia. Meillä on parhaimmat mahdollisuudet käsissämme. Hyödyntäkää niitä! Palander patistaa.

Source Link yle.fi