Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ff080554f868f281aa9dc2a5a5324303, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Oulun taulu­varkaus selvisi – paljastui aamu­yön humalaiseksi päähän­pistoksi – Uutisalue

Oulun taulu­varkaus selvisi – paljastui aamu­yön humalaiseksi päähän­pistoksi

Oulun keskustassa sijaitsevasta entisestä pankkirakennuksesta varastettiin heinäkuussa suurikokoinen maalaus.

Oulun poliisilaitos kertoo selvittäneensä kesällä tapahtuneen tauluvarkauden.

Ilta-Sanomat uutisoi lokakuussa Unstable barns -nimisestä taulusta, josta poliisi pyysi havaintoja.

260 senttimetriä leveä ja 150 senttimetriä korkea taulu katosi kesällä oululaisen kiinteistön rappukäytävästä. Teoksen on maalannut Ville Tanhuala, ja taiteilija teki itse teoksen katoamisesta rikosilmoituksen.

Kyseinen Suomen pankin vanha kiinteistö Oulun keskustassa on nykyään yksityisomistuksessa, ja rakennuksessa toimii muun muassa taiteilijaresidenssi.

Poliisi on saanut selville, että taulu vietiin rappukäytävästä 30. heinäkuuta.

– Esitutkinnan mukaan teko ei ole ollut suunniteltu taidevarkaus, vaan kyse on enemmänkin aamuyön tunteina alkoholin vaikutuksen alaisena tehdystä hetkellisestä päähänpistosta, poliisi kertoo tuoreessa tiedotteessaan.

Poliisin mukaan tapahtumapaikalla on ollut useampi henkilö. Esitutkinnassa yksi epäilty on myöntänyt vieneensä taulun, joka on nojannut seinää vasten rappukäytävän tasanteella.

Taulu on kuitenkin yhä kateissa. Poliisin mukaan epäilty ei muista, mihin on taulun jättänyt. Epäiltävissä on, että taulu on saattanut tuhoutua.

Poliisi tutkii asiaa varkautena ja suorittaa yhä kuulusteluja, mutta ei tiedota asiasta enempää.

Teoksen tarkkaa arvoa ei ole haluttu tiedottaa julkisuuteen.

Source Link is.fi