Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0a9ade17de139b3cd6bdb2be1382a6fe, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Supina Popedan uudesta laulajasta käy kuumana – voisiko joku näistä neljästä korvata Pate Mustajärven? – Uutisalue

Supina Popedan uudesta laulajasta käy kuumana – voisiko joku näistä neljästä korvata Pate Mustajärven?

Pate Mustajärvi keskittyy jatkossa soolouraan, mutta laulajalegenda on antanut kitaristi Costello Hautamäelle luvan jatkaa keikkailua Popeda-nimellä. IS listasi vaihtoehtoja Popedan laulajaksi.

Kuka olisi sopiva Popedan solistiksi, kun yhtyeen alkuperäinen laulaja Pate Mustajärvi, 67, jäi viikonvaihteessa tuosta hommasta eläkkeelle?

IS:n haastattelussa Mustajärvi kertoi, että hän on antanut yhtyeen toiselle veteraanille, kitaristi Costello Hautamäelle luvan jatkaa Popeda-nimellä keikkailua.

Costello puolestaan ilmoitti omassa IS-haastattelussaan selvät tulevaisuuden suunnitelmat:

– Aion jatkaa Popedan laulujen esittämistä niin kauan kuin elän.

Lue lisää: Pate Mustajärvi kertoo rajusta riidasta keväällä – Popedan lopettamista seuraa jättiyllätys

Lue lisää: Yksi asia jäi vaivaamaan Costello Hautamäkeä Popedan lopettamisessa – kommentoi mystisesti tulevaisuutta

Mutta kuka olisi sopiva hahmo tulkitsemaan Popedan alkuperäisen jäsenen, Pate Mustajärven tulkitsemina tunnetuksi tulleita kappaleita? Bootsit ovat suuret täytettäviksi, mutta IS esittää muutaman vaihtoehdon:

Jenni Mustajärvi on laulanut Popedan keikoilla, joten hän on vahva ehdokas isänsä yhtyeen seuraavaksi solistiksi. Kuva: Jukka Ritola / Aamulehti

1. Jenni Mustajärvi

Paten tytär on luonut laulajanuraa itsekin ja sanoittanut isänsä soolotuotantoa. Ratinan stadionilla Jenni Mustajärvi jatkoi jo kirjaimellisesti isänsä jalanjäljissä, kun hän hyppäsi lavalle laulamaan kappaleen Eläinten vallankumous.

HS:n konserttiarvion kirjoittanut Mikko Aaltonen spekuloi Jenni Mustajärven suorituksia ja mahdollisuuksia Popedassa seuraavasti:

– …on perinyt isänsä karisman ja myös esiintyjän otteet olivat jo kuin kokeneella stadionrokkarilla.

Jenni Mustajärven täysipainoinen veto herätti kysymyksen siitä, voisiko yksi ilman Mustajärveä jatkavan Popedan tulevista solisteista olla alkuperäisen solistin tytär. Ratkaisu varmasti kiinnostaisi yleisöä ja Ratinassa kuullun perusteella kantaisi myös musiikillisesti.

Jenni Mustajärvi olisi kiinnostava valinta yhtyeen keulille siinäkin tapauksessa, että yhtyeessä soittaa jo paitsi Costello Hautamäki myös hänen basisti-poikansa Alex Hautamäki. Ratinassa samaa Eläinten vallankumous -kappaletta esittämään saapui myös Jimi Hautamäki, Costellon rumpalipoika.

Jos uusi Popeda rakennetaan Costellon perheen ja Jenni Mustajärven ympärille, ollaan ainutlaatuisen perhebändin äärellä.

Myös Olli Herman on noussut lavalle Popedan kanssa. Kuva: Terhi Ylimäinen

2. Olli Herman

Reckless Love -yhtyeen solistina tunnetuksi tulleessa Olli Hermanissa on samaa kansainvälisen ja suomalaiskansallisen rokkikukon karismaa kuin Pate Mustajärvessä, mutta silti kumpikin on omanlaisiaan laulajapersoonia.

Viime viikkojen aikana Olli Herman on viihtynyt Popedan kupeessa sen verran, että hänen nimensä nousee esiin niin nettipalstojen turinoissa kuin taustakeskusteluissa bändin lähellä olevien kanssa. Herman oli sosiaalisen median päivitystensä perusteella paikalla myös Ratinassa lauantaina.

Elokuun alussa kotikaupunkinsa Kuopio Rockissa Herman hyppäsi lavalle ja lauloi Paten kanssa Kuuma kesä – ja netistä löytyvän videon perusteella ihan hyvin lauloikin. Lisäksi Herman esiintyi Costellon paikalle kutsumana solistina pari viikkoa sitten Helsingin Mummotunnelissa, kun kitaristi kävi sovitusti Sallad-coverbändin vieraana esittämässä Popedaa.

Oliko kyseessä koe-esiintyminen?

JP Leppäluoto osuu musiikillisesti samaan sarjaan kuin Pate Mustajärvi. Kuva: Eelis Berglund / Lehtikuva

3. JP Leppäluoto

Elämäni biisi -ohjelman solisteihin kuuluva Juha-Pekka ”JP” Leppäluoto tekee keikkoja Yö-yhtyeen solistina. Äskettäin uutisoitiin, että ensimmäinen esiintyminen edesmenneen Olli Lindholmin korvaajana on marraskuussa Vuokatissa, ensi kesänä keikkoja on luvassa enemmänkin.

Voisiko seuraava askelmerkki osua Popedaan?

Leppäluoto osuu musiikillisesti samaan raskaan Suomi-rockin lokeroon kuin Mustajärvi, ovathan molemmat laulaneet esimerkiksi Raskasta joulua -kiertueilla.

Raahelaislähtöinen laulaja on tehnyt pitkän uran paitsi suomenkielisen materiaalin parissa, myös metallibändeissä Charon ja Poison Black.

Tero Vesterinen on Leppäluodon tapaan tuttu kasvo Elämäni biisi -sarjasta. Kuva: Janne Aaltonen

4. Tero Vesterinen

Elämäni biisi -ohjelmassa kuultiin vuosi sitten vakuuttava Popeda-tulkinta: Tero Vesterinen lauloi Matkalla Alabamaan -klassikkobiisin niin, että kuulosti ennen kaikkea itseltään, mutta myös sopivasti Pate Mustajärveltä.

Vesterinen yhtyeineen oli Popedan lämmittelijäesiintyjä Paten jäähyväiskonsertissa. Esiintymisensä jälkeen bändi sai IS:n tietojen mukaan kunnioittavan tervehdyksen asennossa seisovalta fanilta – Pate Mustajärveltä.

Mutta vaikka Tero Vesterinen sopisi epäilemättä Mustajärvelle hyvin tämän elämäntyön jatkajaksi, rekrytointi vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Syy on se, että Vesterinen yhtyeineen kuuluu tällä hetkellä maan suosituimpiin keikkakokoonpanoihin. Vuosien työ on palkittu – yhtye on kulkenut Popedan tietä ja hankkinut huomiota ahkeralla keikkailulla.

Source Link is.fi