Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b35ce1c3a0cedcf379aa78ad1b210076, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sydänpysähdyksen kesken NFL-ottelun kokenut Damar Hamlin on herännyt sairaalassa – ”Rakastan teitä, pojat” – Uutisalue

Sydänpysähdyksen kesken NFL-ottelun kokenut Damar Hamlin on herännyt sairaalassa – ”Rakastan teitä, pojat”

Sairaalassa sydämen pysähtymisestä toipuva NFL-pelaaja Damar Hamlin on jo pystynyt hengittämään ilman hengityskonetta. Pelaaja on myös puhunut ensimmäisiä kertoja järkyttävän tilanteen jälkeen.

Hamlin on pelannut kahden kauden aikana yhteensä 29 ottelua NFL-liigassa. Kuva: Getty Images

Takapuolustaja Damar Hamlinin sydän pysähtyi Suomen aikaa tiistaiaamuna amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan ottelussa. Buffalo Billsin pelaajaa hoidettiin kentällä, minkä jälkeen hänet kiidätettiin sairaalaan.

Sairaalasta on kuulunut viikon aikana rohkaisevia uutisia, joita Bills on päivittänyt seuran Twitter-sivulla. Perjantai-iltana Suomen aikaa Bills tiedotti, että Hamlin on voitu poistaa hengityskoneesta, ja pelaaja on jutellut perheensä sekä hoitohenkilökunnan kanssa.

Bills kertoi Hamlinin osallistuneen joukkueen palaveriin etäyhteydellä. Näin hän oli päässyt juttelemaan pelaajille sekä valmentajille.

”Rakastan teitä, pojat” seura kertoo Twitter-tilillään Hamlinin sanoneen palaverissa.

Billsin ja Cincinnati Bengalsin välinen ottelu keskeytettiin tiistaina Hamlinin lyyhistyttyä kentälle. Hamlin loukkaantui tilanteessa, jossa hän taklasi Bengalsin Tee Higginsiä. Hamlin nousi välittömästi ylös, mutta romahti pian takaisin maahan. Hän oli sairaalassa pitkään kriittisessä tilassa.

Järkyttävän tapauksen jälkeen lukuisat NFL-pelaajat ja tunnetut urheilijat osoittivat Hamlinille tukensa.

– Rukoilkaa veljemme puolesta, Billsin pelinrakentaja Josh Allen kirjoitti Twitterissä.

Myös koripallotähti, ja yksi lajin kaikkien aikojen pelaajista, Lebron James osoitti tukeaan pelaajalle ja tämän läheisille.

Sairaalan lääkärit tiedottivat torstaina 24-vuotiaan pelaajan toipuneen huimalla vauhdilla. Keskiviikkona hän oli pystynyt kommunikoimaan kirjoittamalla. Puhuminen ei ollut vielä onnistunut hengityskoneessa olleelta Hamlinilta.

– Hänellä on vielä monta, monta askelta otettavana toipumisessaan, amerikkalaissivusto The Athletic kertoo cincinnatilaissairaalan lääkäri Timothy Prittsin sanoneen.

Seuraavia vaiheita toipumisessa ovat lääkärin mukaan se, että Hamlin hengittää täysin omin voimin ilman hengityskonetta, minkä jälkeen odotetaan hänen olevan valmis kotiin siirrettäväksi.

Syitä Hamlinin sydämen pysähtymiselle tutkitaan edelleen. Lääkärit sanoivat, että vielä on liian aikaista arvioida, pystyykö Hamlin jatkamaan uraansa.

Source Link yle.fi