Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ff3d46429b62be9f29a577cb057a07d4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yhdysvaltain edustajainhuone jatkaa epätoivoista yritystään puheenjohtajan valitsemiseksi – suora lähetys kello 19 – Uutisalue

Yhdysvaltain edustajainhuone jatkaa epätoivoista yritystään puheenjohtajan valitsemiseksi – suora lähetys kello 19

Republikaanipuolueen äärilaita on toistuvasti estänyt oman puolueensa puheenjohtajaehdokkaan Kevin McCarthyn valinnan.

Yhdysvaltain edustajainhuone jatkaa yrityksiään puheenjohtajan valitsemiseksi.

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone jatkaa tänään yrityksiään valita uusi puheenjohtaja.

Valintaa on yritetty huonolla menestyksellä jo kolmena päivänä ja 11 eri äänestyksessä.

Republikaaneilla on edustajainhuoneessa enemmistö, joten puheenjohtajan pitäisi löytyä heidän riveistään melko helposti.

Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut republikaanien äärilaitaa edustava 20 edustajan joukko, joka estää puolueen ehdokkaana olevan Kevin McCarthyn valinnan äänestys toisensa jälkeen.

Republikaaneilla on edustajainhuoneessa 222 edustajaa ja uuden puheenjohtajan olisi saatava taakseen 218 edustajaa. Toistaiseksi McCarthy on saanut äänestyksissä enimmillään 203 edustajan tuen. Torstain viimeisessä äänestyksessä häntä tuki 200 edustajaa.

McCarthy on tästä huolimatta vakuuttanut jatkavansa pyrkimistä puheenjohtajaksi.

Demokraattien edustajat ovat kaikissa äänestyksissä tukeneet omaa ehdokastaan Hakeem Jeffriesia.

Kapinasiipi on puolestaan äänestänyt useita eri ihmisiä, muun muassa ex-presidentti Donald Trumpia. Trump itse on vedonnut kapinoiviin puoluetovereihinsa, jotta nämä äänestäisivät McCarthya. Vetoomukset eivät kuitenkaan ole tehonneet.

Republikaanien enemmistön joukossa kapinoivan vähemmistön toiminta aiheuttaa koko ajan lisääntyvää närkästystä. Edustajainhuone ei voi aloittaa työtään ennen kuin uusi puheenjohtaja on saatu valittua.

Source Link yle.fi