Tältä näyttää seuraava Downton Abbey -elokuva – Suomen ensi-ilta on jo maaliskuussa!

Rakastetun Downton Abbey -sarjan jatkoksi tehty, vuonna 2019 ilmestynyt samanniminen elokuva jatkoi Crawleyn aatelisperheen ja heidän palvelusväkensä tarinaa siitä, mihin sarja päättyi. Elokuva tarjoili faneille taattua Downtonin taikaa: juonittelua, pukuloistoa ja hersyvää huumoria.

Nyt sarjan faneille on luvassa iloisia uutisia: elokuvan toinen osa Downton Abbey: Uusi aika (Downton Abbey: A New Era) nähdään Suomessa ja maailmalla jo maaliskuussa, tarkalleen ottaen 18.3.2022.

Tältä näyttää elokuvan toinen osa, jossa nähdään tutut hahmot Bertie Pelham (Harry Hadden-Paton), Lady Edith (Laura Carmichael), Lucy Smith (Tuppence Middleton) ja Tom Branson (Allen Leech).

Elokuvan uunituoreista kuvista ja trailerista on pääteltävissä, että Downtonissa juhlitaan sarjassa leskeksi jääneen Tom Bransonin (Allen Leech) häitä, ja mukana on runsas joukko tuttuja kasvoja.

Crawleyn perhe on mukana kokonaisuudessaan, sillä niin Cora kuin Robert Crawley (Elizabeth McGovern ja Hugh Bonneville) sekä tyttäret Lady Mary (Michelle Dockery) ja Lady Edith (Laura Carmichael) nähdään elokuvassa.

Mukana ovat Focus Featuresin mukaan myös Mr. Carson (Jim Carter), Mrs. Hughes (Phyllis Logan), Mr. Bates (Brendan Coyle), Anna Smith (Joanne Froggatt), Joseph Molesley (Kevin Doyle), Henry Talbot (Matthew Goode), Bertie Pelham (Harry Hadden-Paton), Thomas Barrow (Robert James-Collier), Daisy Mason (Sophie McShera), Lucy Smith (Tuppence Middleton), Mrs. Patmore (Lesley Nicol), Imelda Staunton ( Lady Bagshaw), Isobel Crawley (Penelope Wilton) sekä muita pienemmän roolin omaavia tuttuja näyttelijöitä.

Lisäksi uusina kasvoina nähdään Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye ja Dominic West.

Palvelusväki on monilta osin tuttua, ja mukana ovat niin Daisy (Sophie McShera) kuin Mrs. Patmore (Lesley Nicol).

Koko sarjan ja edellisen elokuvan kenties suosituin hahmo on kiistämättä teräväkielinen leskikreivitär Violet Crawley, jota on esittänyt suvereenisti Dame Maggie Smith.

Spekulaatiot käyvät nyt kuumina siitä, onko Maggie Smith vielä mukana tulevassakin elokuvassa.

Nyt julkaistuissa kuvissa häntä ei näy, mutta People-lehti on kertonut, että Smith olisi mukana elokuvassa. Elokuvan nimestä on kuitenkin päätelty, että elokuvassa saatetaan viettää leskikreivittären hautajaisia.

Elokuvan yhtenä uutena kasvona nähdään Laura Haddock, joka näyttelee Myrna Dalgleishia. Kuvassa myös Michael Foxin näyttelemä Andy.

Dowtonin nuorimmille näyttelijöille 86-vuotias Maggie Smith on ollut suuri esikuva ja rakas työtoveri.

Lady Marya näyttelevä Michelle Dockery kertoi aiemmin IS:n haastattelussa, että hänellä on ensimmäisessä Downton Abbey -elokuvassa yksi tietty suosikkihetki: liikuttava kohtaus juuri leskikreivittären ja hänen pojantyttärensä Lady Maryn välillä.

Kohtauksessa leskikreivitär kertoo kuolevansa pian, ja jo tämän kohtauksen perusteella moni epäilee, että kreivitär ei olisi ainakaan kauaa mukana seuraavassa elokuvassa.

– Maggien kanssa työskentelyssä on aina oma taikansa. Hänen kanssaan näytteleminen on erityistä. Tulen aina vaalimaan viimeistä yhteistä kohtaustamme, Dockery kertoi IS:lle elokuvan ensi-illan aikoihin.

Downtonin luoja Julian Fellowes paljasti aiemmin IS:lle hakeneensa inspiraatiota leskikreivittären hahmoon omasta perheestään.

– Violet perustuu isoisäni vanhimpaan siskoon, joka oli todellinen auktoriteetti, joka vaali vanhoja brittiläisiä arvoja. Hän oli ankara, myös itselleen, hän kertoi IS:n haastattelussa.

Fellowes paljasti myös, että Dowtonin siirtäminen valkokankaalle ei ollut yksinkertainen tehtävä. Hän ehti jo menettää elokuvan suhteen toivonsa, sillä sitä suunniteltiin vuosia.

Lopulta elokuva tehtiin kolme vuotta sarjan jälkeen.

Ensimmäinen Downton Abbey -elokuva nähdään Suomen tv-ensi-illassa TV5-kanavalla lauantaina 20.11. klo 21.00.

Downton Abbey -sarjan uusintoja voi seurata parhaillaan lauantaisin ja sunnuntaisin TV1-kanavalla klo 16.00.

Lue lisää: Listasimme 13 legendaarista hyvän mielen tv-sarjaa, joiden tuotantokaudet voit ahmia heti suoratoistopalveluista

Source Link is.fi