Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_99eff83d7d8015bd9dff37e101147540, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tämä näyttäisi olevan turvallisin väli raskauksien välillä – Uutisalue

Tämä näyttäisi olevan turvallisin väli raskauksien välillä

Ennenaikaiset synnytykset saattavat olla yleisempiä, jos raskaus on alkanut alle puoli vuotta edellisestä synnytyksestä. Myös yli kolmen vuoden väliin voi liittyä riskejä, tuore kiinalaistutkimus osoittaa.

Tulosten perusteella turvallisin väli näyttäisi olevan 1,5–2 vuotta. Tällaisiin raskauksiin verrattuna ennenaikaisen synnytyksen riski oli 40 prosenttia suurempi, alhaisen syntymäpainon riski 30 prosenttia suurempi ja lapsen pienikokoisuuden riski 16 prosenttia suurempi, jos raskaus oli alkanut alle puoli vuotta edellisestä synnytyksestä.

Yli 3 vuoden väli liittyi suurempaan ennenaikaisuuden ja alhaisen syntymäpainon todennäköisyyteen, mutta riskit eivät olleet yhtä suuria. Tutkijat huomioivat äitien sosioekonomisen aseman ja ensimmäisen raskauden komplikaatiot, mutta ne eivät vaikuttaneet tuloksiin.

Tutkijat eivät vielä tunne mekanismia, joka selittäisi havainnot, mutta mahdollisia selityksiä on useita. Jos edellisestä raskaudesta ja synnytyksestä on lyhyt aika, äidin keho ei välttämättä ole palautunut kunnolla, mikä saattaa muun muassa heikentää äidin ravitsemusta.

Tutkimus julkaistiin JAMA Network Open -lehdessä, ja se perustuu tietoihin 730 000 esikoisesta ja heidän seuraavasta sisaruksestaan.

Source Link is.fi