Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_871dc5a333fd4d8e650d05583c41c54b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tänä vuonna jo kolme rahtialusta on törmännyt siltaan – Uutisalue

Tänä vuonna jo kolme rahtialusta on törmännyt siltaan

Tuhoisimmassa siltaonnettomuudessa Yhdysvalloissa kuoli 47 ihmistä matkustajajunan syöksyttyä alas romahtaneelta sillalta.

Baltimoressa tiistaiyönä tapahtunut siltaonnettomuus ei ole ainoa laatuaan, edes tämän vuoden aikana.

Tänä vuonna on käynyt kaksi muutakin onnettomuutta, jossa alus on törmännyt siltaan, kertoo CNN.

Kiinassa eteläisessä Guangzhoun (Kantonin) maakunnassa Helmijoen suistossa sijaitsee yksi Kiinan vilkkaimmista satamista. Viime helmikuussa rahtialus törmäsi Lixinsha-siltaan halkaisten sen kahtia. Kiinan valtiollinen uutistoimisto kertoi tuolloin, että sillassa oli havaittu rakenteellisia puutteita mutta sen korjaustöitä oli lykätty toistuvasti. Onnettomuudesta syytettiin miehistön toimintaa.

Tammikuussa Argentiinassa rahtialus törmäsi Pranajoen ylittävään Zárate–Brazo Largo -siltaan. Siltaan ei tullut vaurioita, mutta rahtialus koki merkittäviä vaurioita.

Uutistoimisto Reuters listasi muita samankaltaisia onnettomuuksia Yhdysvalloissa.

Vuonna 2012 Kentuckyssa rahtialus törmäsi Eggner’s Ferry -siltaan. Osa sillasta romahti. Kuolonuhreilta vältyttiin.

Vuonna 2009 Missisippissä Popp’s Ferry -silta romahti osittain, kun kahdeksan hinattavaa proomua törmäsi siihen. Onnettomuudessa ei tullut uhreja.

Vuonna 2002 Oklahomassa 14 ihmistä kuoli, kun hinausveneen kuljettamat rahtiproomut törmäsivät valtatie 40 -sillan laituriin.

Vuonna 2001 Texasissa kahdeksan ihmistä kuoli, kun neljä lastattua proomua osui Queen Isabella Causeway -sillan tukeen.

Yksi tuhoisimmista onnettomuuksista tapahtui 1993 Alabamassa, kun lastatut proomut osuivat Big Bayou Canot -siltaan. Sillalla kulkivat rautatiekiskot. Hetkeä sillan romahtamisen jälkeen matkustajajuna syöksyi sillalta alas. 47 ihmistä kuoli ja103 loukkaantui.

Ihmiset kokoontuivat katsomaan turmapaikkaa Baltimoressa. Kuva: Bryan Olin Dozier / ZUMA

Kuten Baltimoren onnettomuudessa, myös 1980 Floridan Sunshine Skyway-sillan onnettomuudessa alus osui sillan tukirakenteeseen. Tämä on usein kaikista tuhoisin sillan kannalta.

Floridan onnettomuudessa menehtyi 35 ihmistä. Baltimoren uhriluvun kokonaismäärästä ei ole vielä tietoa, mutta ainakin kuuden kadonnen uskotaan menehtyneen.

Siltojen infrastruktuuria tulisi päivittää, sanoo Illinois’n yliopiston insinöörilinjan professori Bassem O. Andrawes CNN:lle.

Esimerkiksi Baltimoren Fancis Scott Key -silta oli 50 vuotta vanha. Tuolloin rahtialukset olivat pienempikokoisia kuin nykyään, eikä sillan rakenteet oltu suunniteltu kestämään suuremman rahtialuksen törmäystä.

Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta johtaa jatkossa siltaonnettomuuden tutkintaa.

Source Link is.fi