Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a8663489246e46d5a9218487bbb7bfa3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jethro Rostedt kertoo nyt miljoonaveloistaan ja rikossyytteistään: ”Elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista” – Uutisalue

Jethro Rostedt kertoo nyt miljoonaveloistaan ja rikossyytteistään: ”Elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista”

Turkulainen kiinteistönvälittäjä ja mediapersoona Jethro Rostedt nousi koko kansan tietoisuuteen tosi-tv -ohjelma Diilin myötä vuonna 2009. Alkuvuosien julkkishuuma luksusautojensa ja hulppean omakotitalonsa esittelyineen on vaihtunut viime vuosina talousahdinkoon ja riitelyyn yhteistyökumppaneiden kanssa.

Viimeisen parin vuoden aikana Rostedtilla on ollut ulosotossa perinnässä yli kahdeksan miljoonaa euroa. Osan hän on maksanut takaisin.

Tällä hetkellä Rostedtilta karhutaan viittä miljoonaa euroa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Jethro Rostedtia puolestaan odottavat syytteet kolmesta törkeästä veropetoksesta ja yhdestä perusmuotoisesta veropetoksesta. Asianomistajana on Verohallinto. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Oikeudenkäynnin alkamispäivää ei ole vielä päätetty.

Rostedt myöntää saaneensa syytteen, mutta hänen mukaansa kyse on osittaisesta vahingosta.

– Kyseessä on vajaa kymmenen vuotta sitten alkanut tilanne, jossa muun muassa yksi varainsiirtovero on jäänyt maksamatta, täysin epähuomiossa.

Lounais-Suomen poliisi tutkii parhaillaan toista rikosasiaa, jossa Rostedtia epäillään muuan muassa velallisen epärehellisyydestä.

Tapaus liittyy Rostedtin aiemmin omistamaan turkulaiseen yökerho Studioon. Seiska-lehden mukaan tutkintapyynnön asiasta on tehnyt ravintolan omistaneen Green Farmin konkurssipesä. Esitutkinta on vielä kesken.

Jethro Rostedt sanoo olleensa jo kuultavana asiassa.

– Olen ollut, ja eiköhän se tullut selväksi, että tilanne on täysin toisin kuin pesänjakaja on antanut ymmärtää.

Rostedt ihmettelee esitutkintaa.

– Tämä tuli minulle täytenä yllätyksenä. Green Farm Oy ei koskaan mennyt konkurssiin varojen puuttuessa. Olin lainannut kyseiselle yhtiölle muutaman satatuhatta ja minulle oli palautettu noin 17 000 euroa näistä lainoista, paljon ennen kuin konkurssimenettely alkoi.

Ulosotossa yli 60 maksua

Rikosepäilyjen lisäksi Jethro Rostedtia painavat massiiviset ulosottovelat.

22. maaliskuuta päivätyn ulosottorekisteritodistuksen mukaan Jethro Rostedtilla on ulosotossa viisi miljoonaa euroa.

Suurin velkoja on Verohallinto, joka perii 1,22 miljoonaa euroa. Kiinteistöalalle keskittyneen monialayritys Lease Deal Groupin vaade on lähes yhtä suuri.

Oripäällä toimivalle Kauppapuutarha Ylitalolle Rostedt on velkaa 660 000 euroa asuntokaupoista. Kolme eri asunto-osakeyhtiötä Espoossa, Padasjoella ja Uudessakaupungissa karhuavat puolestaan muuan muassa maksamattomia vastikkeitaan.

Jethro Rostedt kommentoi Ylelle ulosottomaksujensa tilaa.

– Minulla on hyvä mahdollisuudet maksaa ne pois. Täytyy vain tehdä enemmän. Velkojen määrä vähenee, ja niitä on maksettu huomattavasti jo nyt pois.

Jethro Rostedtin 13-sivuisessa ulosottorekisterissä hämmästyttää sen laaja kirjo. Miljoonavaatimusten joukossa on useita pikkumaksuja, kuten 34 euron jätehuoltomaksu.

Yhteensä maksuvaatimuksia on yli 60.

Hjallis Harkimo ja tulevaisuuden suunnitelmat

Liikemies ja poliitikko Hjallis Harkimo nosti Jethro Rostedtin julkisuuteen viisitoista vuotta sitten. Miehet ystävystyivät tosi-tv-ohjelma Diilin myötä. Harkimo juonsi sitä ja Rostedt oli yksi kilpailijoista.

Myöhemmin miehet tekivät yhdessä erilaisia kauppoja, kiinteistöbisnestä ja tv-ohjelmaa Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro.

Harkimo onnistui houkuttelemaan Rostedtin myös politiikkaan. Rostedt liittyi Harkimon perustamaan Liike Nytiin, istui Turun kaupunginvaltuustossa ja oli puolueen pormestariehdokas. Loppuvuodesta 2022 Rostedt erosi puolueesta.

Viimeiset vuodet miehet ovat riidelleet jatkuvasti julkisuudessa ja purnanneet muun muassa huonosti menneitä kiinteistö- ja venekauppoja.

Harkimon mukaan hänellä ja Rostedtilla ei ole tällä hetkellä yhteisiä bisneksiä tai saatavia puolin tai toisin. Sen enempää hän ei väleistään Rostedtiin halua Ylelle puhua.

Helsingin Sanomille Harkimo kertoi muutama kuukausi sitten katuvansa yhteistyötä Rostedtin kanssa.

Julkisuudessa kaksikon välejä on kuvattu riitaisiksi, jopa olemattomiksi. Ilmeisesti täysin toisilleen puhumattomia miehet eivät kuitenkaan ole. Kun Yle soitti Rostedtille, tämän ensimmäiset sanat olivat:

– Hjallis tuossa juuri kertoikin, että te olette jotain juttua tekemässä.

Tarkemmin miesten väleistä kysyttäessä Rostedt sanoo:

– Tämä ei kuulu teille eikä kenellekään muullekaan. Käsittääkseni Hjallis sen sinulle sanoikin jo, mutta yleisellä tasolla voin kertoa, että ihan ok.

Jethro Rostedt asustelee tällä hetkellä Espanjassa, mutta käy kuukausittain Suomessa. Hän sanoo kuitenkin, että hänellä ei ole enää Suomessa minkäänlaista yritystoimintaa.

Tulevaisuudensuunnitelmistaan hän sanoo seuraavaa:

– Kyllä se Suomessa on. Nyt kerätään nämä vanhat jutut kasaan ja aletaan hoitamaan pois. Elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, mutta se on vain elämää.

Vuonna 2016 Radio Suomen Sunnuntaivieraana Jethro Rostedt kertoi, onko aina niin positiivinen kuin televisiota katsellessa voisi luulla. Mitä mies puuhasi ennen uraansa kiinteistöbisneksessä?

Sunnuntaivieras: Jethro Rostedtin elämänvoima tulee ilosta ja työstä

Toimittajana on Sannimari Lehtilä. Sunnuntaivieras on julkaistu 17.7.2016.

Source Link yle.fi