Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c39899af8e15a1bb8bb95cf9ebd681f9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tästä syystä Krista Pärmäkoski romahti rajusti – Harri Kirvesniemi kuumana: ”Onko mitään järkeä?” – Uutisalue

Tästä syystä Krista Pärmäkoski romahti rajusti – Harri Kirvesniemi kuumana: ”Onko mitään järkeä?”

Krista Pärmäkosken vaisusta vauhdista saatiin lisätietoa.

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkosken kauden avaus Oloksella sujui surkeasti. Pärmäkoski oli kympin vapaan kisassa kymmenes häviten voittaja Victoria Carlille 1.13,9. Myös Riitta-Liisa Roponen pesi Pärmäkosken lähes 15 sekunnilla.

Pärmäkosken vaisu vauhti selittyy sillä, että hän sivakoi sunnuntaina fluorittomilla voiteilla. Kansainvälinen hiihtoliitto Fis kielsi täksi kaudeksi fluoripitoiset voiteet, mutta Oloksella niitä sai vielä käyttää. Pärmäkoski kuitenkin halusi testata fluorittomia voiteita toisin kuin monet muut kärkinaiset.

Harri Kirvesniemen mukaan fluorittomilla voiteilla hävisi sunnuntaina pienimmillään noin 40 sekuntia fluorillisiin verrattuna.

– Se selittäisi jälkeen jäämisestä noin puolet. Vanhoilla fluorittomilla voiteilla Krista olisi varmasti hävinnyt yli minuutin, mutta uskon hänen hiihtäneen tänään uusilla fluorittomilla, Kirvesniemi arvioi.

Voidevalmistajat ovat kehitelleet korvaavia voiteita fluorillisten tilalle.

11:nneksi sijoittunut Kerttu Niskanen lykki tiettävästi myös ilman fluoreja. Hän on Pärmäkosken kanssa saman voidemerkin hiihtäjä.

Kirvesniemi on tuohtunut fluorikiellon vaikutuksista.

– Onko tuossa kilpahiihdossa yhtään mitään järkeä, jos toinen juoksee satasta piikkareilla ja toinen saappailla? Totaalinen epävarmuus jäi itsellekin, että kuinka paljon voiteet vaikuttavat tuloksiin Oloksella. Sama kuin huiput vetäisivät itsekseen vetoharjoituksia, Kirvesniemi totesi.

Rukan maailmancupissa kahden viikon kuluttua kaikki hiihtäjät joutuvat kisaamaan ilman fluorivoiteita.

Source Link is.fi