Banner Before Header

Tehy pitää kunta-alan ratkaisua hyvänä asiana, mutta yksi asia herättää kysymyksiä – EK tyrmää sopimuksen

Hoitajajärjestö Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkösen mukaan on hyvä asia, että muut kunta-alan järjestöt saivat ratkaisun aikaiseksi.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO sekä Julkisen alan unioni JAU saivat pitkäksi venyneet neuvottelut maaliin maanantaina ja sopu sinetöitiin tänään keskiviikkona.

Hoitajajärjestöt Super ja Tehy eivät ole mukana sopimuksessa. Tästä huolimatta keskiviikkoinen sopimus koskettaa myös hoitajajärjestöjen jäsenistöä, sillä sovitut korotukset tulevat koskemaan kaikkia kunta-alan työntekijöitä henkilöstön yhdenvertaisen ja tasapuolisen kohtelun vuoksi.

Kunta-alalle tehty sopimus pitää sisällään myös turvalausekkeita, mikäli myöhemmin hoitajajärjestöjen sopimat palkankorotukset ovat nyt sovittuja suurempia. Tässä tapauksessa hoitajajärjestöjen neuvottelemat palkankorotukset ulotettaisiin koskemaan muita sote-alalla työskenteleviä sekä varhaiskasvatuksen henkilöstöä.

Miltä tämä kuulostaa Tehylle?

– Oikeastaan kysyisin niin päin, että missä tällainen sopimus turvalausekkeista on. Minun on hyvin vaikea kommentoida sopimusta, jota en ole itse nähnyt.

– Voin kommentoida sitten vasta, kun sellaisen sopimuksen näen ja olen sen lukenut.

Tuore sopimus ei Rytkösen mukaan sido hoitajajärjestöjen mahdollisuuksia erillisen ratkaisun neuvottelemisesta. Super ja Tehy ovat valmiita jatkamaan neuvotteluja erillissopimuksesta.

– Nyt on sitten se aika, kun voimme keskittyä Suomessa hoitajapulan ratkaisemiseen. Me olemme valmiita jatkamaan neuvotteluja vaikka saman tien, Rytkönen sanoo.

EK:n Häkämies: Turmiollinen ratkaisu

Tuoreen sopimuksen mukaan kunta-alan työntekijät saavat palkkoihinsa kahden prosentin yleiskorotuksen kesäkuussa. Vuosina 2022–2024 palkankorotustaso noudattaa yleistä linjaa, joka perustuu vientialojen palkankorotusten keskiarvoon tai on vähintään 1,9 prosenttia.

Lisäksi kuntatyöntekijöille on tulossa viisivuotinen palkkaohjelma, joka alkaa vuonna 2023 ja nostaisi palkkoja yhteensä 5,1 prosenttia yli yleisen linjan.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies arvostelee ratkaisua.

– Tällä ratkaisulla kuntasektorista tehdään palkkajohtaja. Suuri huoli kohdistuu siihen, millainen vaikutus tällä on syksyllä käynnistyvään yksityisen sektorin työmarkkinakierrokseen. Pelkäänpä, että hyvin vahingollinen.

Ongelma on Häkämiehen mukaan se, että kuntasektori saa yleisen linjan mukaisen korotuksen ja lisää senkin päälle. Hänen mukaansa sopimus voi vaikuttaa huolestuttavalla tavalla siihen, miten palkat ja työllisyys Suomessa kehittyvät, kun samaan aikaan talouskasvu on hidastumassa ja valtiolla on runsaasti velkaa.

– Ratkaisuna tämä on turmiollinen.

Aiheesta keskustella torstaihin 9. kesäkuuta kello 23 saakka.

Lue lisää:

Tällainen on kunta-alan työkiistan päättänyt sopimus: Kahden prosentin korotus palkkoihin kesäkuussa, viisivuotinen palkkaohjelma alkaa ensi vuonna

Source Link yle.fi