Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bfed26415fe71440c37fc22a1cb068f5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tiktokissa tapahtuu kummia – suomalaisia videoita hämmästellään Yhdysvaltoja myöten: ”Haluan tätä lisää” – Uutisalue

Tiktokissa tapahtuu kummia – suomalaisia videoita hämmästellään Yhdysvaltoja myöten: ”Haluan tätä lisää”

Superpesis on reagoinut yllättävään suosioon.

Maailman kovimman pesäpallosarjan Superpesiksen Tiktok-tilillä tapahtuu kummia.

Superpesiksen viime aikoina jakamat videot ovat keränneet häkellyttäviä katsojamääriä.

Kaikki lähti parin viikon takaisesta klipistä, jossa Joman Konsta Piironen syöksyy kotipesään juoksun arvoisesti. Sitä on ihasteltu Tiktokissa 4,2 miljoonaa kertaa keskiviikkoiltaan mennessä.

Sen jälkeen seitsemän eri videota on kerännyt yli 100 000 katsojaa. Esimerkiksi viime viikonloppuna jaettua pätkää Porin Pesäkarhujen Ida Lähteen kopista Talvisuperissa on katsottu Tiktokissa peräti 1,7 miljoonaa kertaa.

Monen videon kommenttikentässä käyttäjät ihmettelevät englanniksi, mikä laji on kyseessä – osa aidosti hämmentyneenä, osa Suomen kansallislajia ihaillen.

– Vannon, että joka kuukausi löydän uuden lajin, josta en ole ikinä kuullut ennen, eräs kommentoi englanniksi.

– Millä puolella Tiktokia olen? Haluaisin tätä lisää, näyttää hauskalta! toinen kommentoi videoon, jossa Lapuan Virkiä juhlii naisten Talvisuperin mestaruutta.

Superpesiksen toimistolla on huomattu sarjan saama poikkeuksellinen suosio, kertoo sarjan media- ja viestintäpäällikkö Taina Rinta-Kauhajärvi.

Noste on näkynyt varsinkin Tiktokissa, mutta pienemmissä määrin myös muilla somealustoilla.

– Etenkin video Konsta Piirosesta on levinnyt ulkomaillakin viraalisti. Muitakin videoita on katsottu paljon ja olemme saaneet tuhansia seuraajia lisää, Rinta-Kauhajärvi toteaa.

Hän kertoo usean englanniksi kirjoittaneen käyttäjän tiedustelleen pesäpallon säännöistä, joko yksityisviestillä tai kommenttikentissä. Heille on vastattu mahdollisuuksien mukaan.

– Äskettäin kysyttiin esimerkiksi siitä, miksi pelaajilla on kypärät päässä. Tällaisia sääntöjuttuja on nostettu esiin.

Suurin osa uteliaista ihmisistä on ollut Rinta-Kauhajärven mukaan yhdysvaltalaisia, mutta tarkkaa tietoa hänellä ei tietenkään ole kunkin käyttäjän kotimaasta.

Rinta-Kauhajärvi olettaa suosion perimmäisenä syynä olevan Tiktokin algoritmit, jotka ovat tarjonneet pesäpallosisältöä ulkomaisillekin käyttäjille. Hänen mukaansa Superpesis on toki myös jakanut kiinnostavaa sisältöä.

Kun katselu- ja seuraajamäärät kääntyivät kasvuun, tilanteesta otettiin kaikki irti.

– Olemme jakaneet aiempaa enemmän sisältöä ja lisänneet tilille Talvisuperin lisäksi myös klippejä viime kesän Superpesis-otteluista. Olemme yrittäneet jakaa vähän erityylisiä videoita.

–Sitten, kun jokin video on lähtenyt leviämään, niin se on lähtenyt isosti.

Kempeleen Kiri (valkoisissa paidoissa) nappasi viime kaudella miesten Superpesiksen pronssia päihitettyään Manse PP:n pronssiottelussa. Kuva: Timo Marttila

Kun somesisältö on levinnyt ulkomaille ja medioihin, Superpesis on saanut myös lisää kotimaisia seuraajia. Rinta-Kauhajärvi toivoo, että se näkyy kesän Superpesiksen katsojamäärissä.

Vaikka videot ovat levinneet viime aikoina myös ulkomaille, ei pesistä aiota alkaa markkinoida uutena kansainvälisenä hittilajina.

– Kotimaan markkinat taitavat olla ne pääkohderyhmämme, täällä ovat pesäpallon katsojat. Ei siitä tietenkään haittaa ole, että laji kiinnostaa ulkomaillakin, Rinta-Kauhajärvi sanoo.

Pesäpallossa pelattiin päättyvällä talvikaudella ensimmäistä kertaa Talvisuper-sarjaa, joka korvasi aiemmin pelatun Halli-SM:n.

Naisten Talvisuper huipentui 23.–24. maaliskuuta finaaliviikonloppuun, jonka päätteeksi Lapuan Virkiä juhli mestaruutta. Miesten mestaruus ratkeaa 6.–7. huhtikuuta, kun Manse PP, Joensuun Maila, Kempeleen Kiri ja Kouvolan Pallonlyöjät pelaavat finaaliviikonloppuna.

Sekä naisten että miesten Superpesiskausi käynnistyy 27.–28. huhtikuuta Espanjan Fuengirolassa.

Source Link is.fi