Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ad76b4c3b016fcd4bd4bd92d627e5e72, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Timo Rautiainen & Trio Niska­laukaus kertoo nyt, mitä rumpalin erottamiseen johtaneessa kokoontumisessa tapahtui – Uutisalue

Timo Rautiainen & Trio Niska­laukaus kertoo nyt, mitä rumpalin erottamiseen johtaneessa kokoontumisessa tapahtui

Yhtye kertoo Facebookissa, että heiltä on vaadittu perusteluja rumpalinsa erottamiselle.

RASKASTA rock-musiikkia soittava Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -yhtye tiedotti torstaina Facebook-tilillään bändin lopettaneen yhteistyön rumpali Seppo Pohjolaisen, 61, kanssa. Pohjolainen on soittanut yhtyeessä 1990-luvulta asti.

Nyt yhtye avaa erottamisesta käytyä keskustelua Facebookissa.

Kokoonpanon mukaan erottamiseen johtaneet ongelmat ovat olleet läsnä jo vuosia. Yhtye ei kuitenkaan kerro tarkemmin, millaisista ongelmista on kyse, koska ei halua mustamaalata entistä rumpaliaan.

– Olemme todella huolissamme Sepon muistista. Suurin osa näistä päätökseen vaikuttavista tapauksista sattui keikkojen jälkeen myöhemmin illalla, kun olimme vielä ilman teknikkoja keskenämme viidestään. Kevätkiertueella niitä oli useita.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus Provinssi-festivaaleilla Seinäjoella 30. kesäkuuta 2017. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

– Jos oikeasti hän ei muista näitä tapahtumia, on tilanne vakava ja valitettava. Jos hän kuitenkin muistaa, meidän puolestamme hän voi vapaasti kertoa niistä julkisesti.

Pohjolainen kertoi torstaina Facebookissa, että hän ei osannut odottaa bändistä erottamista. Myös useat yhtyeen fanit ovat olleet sosiaalisen median kommenttiensa perusteella järkyttyneitä uutisesta.

Yhtyeen selventää torstain tapahtumia tiedotteessaan: Laulaja Timo Rautiainen kutsui bändin koolle ABC:lle, ja bändin jäsenet perustelivat Pohjolaiselle esimerkkien avulla, miksi hänen erottaminen olisi yhtyeelle paras ratkaisu.

Rumpali Seppo Pohjolainen yhtyeen keikalla Hyvinkään Rockfest-tapahtumassa vuonna 2018. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Lue lisää: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen ympärillä kuohuu – rumpali väittää, että totuus valkeni ABC:llä

Perjantaina Pohjolainen antoi Keskisuomalaiselle haastattelun, jossa hän kertoi, että erottamisen syy on hänelle edelleen mysteeri, ja asia käsiteltiin hänen mielestään suppeasti ja nopeasti.

– Ehkä tähän vaikutti se, että hän poistui kesken kaiken paikalta. Emme ehtineet vartissa enempään. Saman haastattelun mukaan hän olisi mieluusti keskustellut myös siitä, miten erottamisesta tiedotetaan. Niin olisimme mekin halunneet. Mutta se ei onnistunut, koska Seppo oli jo lähtenyt, yhtye kirjoittaa viitaten Keskisuomalaisen haastatteluun.

Lopuksi yhtye kirjoittaa, että on valmis keskustelemaan päätökseen vaikuttaneista syistä Pohjolaisen kanssa, jos hän haluaa.

– Tarjoamme ABC:llä kahvit pullan kera ja keskustellaan.

Vuonna 2003 Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus nappasi neljä Emma-patsasta Emma-gaalassa. Kuva: Olli Häkämies / Lehtikuva

Ilta-Sanomat ei tavoittanut yhtyettä kommentoimaan asiaa torstaina. Timo Rautiainen kieltäytyi kommentoimasta asiaa Ylelle.

TIMO RAUTIAINEN & TRIO NISKALAUKAUS oli erityisen suosittu 2000-luvun alussa. Heidän eniten myyty albuminsa on vuoden 2002 Rajaportti-levy. Yhtye jäi aikoinaan määrittelemättömän pituiselle tauolle joulukuussa 2004 ja vuonna 2006 bändi tiedotti yhtyeen lopettaneen toimintansa.

Myöhemmin he palasivat keikkalavoille vuonna 2017, jolloin heiltä ilmestyi myös uutta musiikkia vuosien tauon jälkeen.

Timo Rautiainen tullaan näkemään ensi vuonna Leavings-yhtyeen solistina. Leavings-orkesteri solistinaan Timo Rautiainen -kokoonpanossa soittaa kolme Leevi and the Leavings -yhtyeen alkuperäistä jäsentä. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Timo Rautiainen ja Jarkko Petosalmi lavalla Knotfestissa Turussa elokuussa 2022. Kuva: Joni Haavisto / All Over Press

Yhtyeeltä ilmestyi edellinen albumi vuonna 2020, ja heidät on nähty keikkalavoilla aikaisemmin tänä vuonna.

Laulaja Timo Rautiainen, 60, on ollut julkisuudessa myös television puolella, esimerkiksi televisio-ohjelmassa K-70 vuonna 2008.

Lue lisää: Timo Rautiainen katosi julkisuudesta – tällaista elämää hän elää nyt

Source Link is.fi