Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_918c0b605277669c4e9e8f7e0d2df4ec, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
TPS on salibandyn Suomen mestari – Laura Rantanen päätti uransa kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteen – Uutisalue

TPS on salibandyn Suomen mestari – Laura Rantanen päätti uransa kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteen

Naisten Salibandyliigan mestaruus jää Turkuun, kun TPS voitti kuudennen finaaliottelun Classicia vastaan. Mestaruus on turkulaisille kolmas peräkkäinen.

TPS:n Laura Rantanen päätti uransa Suomen mestaruuteen. Rantanen kertoo videolla, millaista tsemppiä veli NHL-pelaaja Mikko Rantanen on antanut finaaleihin.

Turun TPS on voittanut salibandyn naisten Suomen mestaruuden. TPS kukisti finaalisarjan kuudennessa ottelussa tamperelaisjoukkue Classicin maalein 5-4 ja otti mestaruuden otteluvoitoin 4-2.

Mestaruus on TPS:lle kolmas perättäinen. Classic sijoittui naisten F-liigassa toiseksi myös viime kaudella.

FBC Loisto voitti tällä kaudella naisten pronssimitalit.

Ottelussa TPS:n Meri-Helmi Höynälä vei uransa tähän kauteen päättävän Laura Rantasen syötöstä kotijoukkueen johtoon noin kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Classic tasoitti tilanteen 1–1:een Suvi Hämäläisen napakasta laukauksesta. Hämäläiselle osuma oli jo pudotuspelien 16:s.

Toisen erän alussa Seraina Fitzi vei kotijoukkueen jälleen maalin johtoon, kun hän viimeisteli Olivia Pietilän syötöstä nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Vain kolme minuuttia myöhemmin Laura Rantanen vei joukkueen jo kahden maalin karkumatkalle.

Salibandypelaajat tuulettavat.

Toisen erän alussa Seraina Fitzi vei kotijoukkueen jälleen maalin johtoon. Kuva: Tomi Hänninen

Vielä toisen erän lopulla Classicin Johanna Homi onnistui kaventamaan tilanteeksi 3–2, mutta Veera Kuosmanen piti kiinni TPS:n kahden maalin johtoasemasta vielä minuutti ennen erän päätössummeria syntyneellä maalillaan.

Vaikka TPS lähti päätöserään kahden maalin johdossa, pelaajien mielessä saattoi käydä edellisen kotiottelun karmea päätös, jossa Classic nousi voittoon neljän maalin takaa. Noora Rantasen upea maali päätöserän puolivälissä helpotti turkulaisten mieltä, vaikka Classic lopussa nousi maalin päähän.

Rantasen ura päättyi mestaruuteen

TPS:n konkaripelaaja Laura Rantasen pelaajaura päättyi kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteen. Rantanen on pelannut TPS-paidassa kaudesta 2008–2009.

– Ura loppuu tässä, tuntuu hyvältä. Tähän liittyy haikeutta. Ihmiset, kenen kanssa on saanut tehdä koko kauden töitä tekevät tästä niin hienoa, Rantanen kertoi silmin nähden herkistyneenä Ylen haastattelussa.

Rantanen pohtii, että pitkään uraan mahtuu paljon kaikenlaista, erityisesti nyt on mielessä kolme peräkkäistä mestaruutta, jotka näyttäytyvät erilaisina.

– Ensimmäisellä kaudella noustiin mestaruuteen altavastaajina, toisessa pelattiin aika ylivoimainen kausi. Tämä oli taas ailahtelevainen ja tasainen kausi.

Pelaajat juhlivat pokaalin ympärillä.

TPS kruunasi kauden kotonaan. Kuva: Tomi Hänninen

– Jokainen mestaruus on ainutlaatuinen. Jos vertaa viime vuoteen, tämä ei tullut helpolla, jouduttiin painepaikkoihin ja kääntämään tiukkoja pelejä meidän voitoksi, kyllä tämä hyvältä maistuu, joukkueen kapteeni Jenna Saario komppasi Rantasta.

Erikoisessakin finaalisarjassa kaikki edelliset pelit päättyivät vierasvoittoihin, nyt TPS kruunasi kauden kotonaan.

– Olen miettinyt itsekin, mistä se on johtunut. Arkena pelattiin paljon. Voi olla, että jos ennen vierasmatkaa pääsee aikaisemmin töistä ja pääsee latautumaan bussiin, olisiko se auttanut, en tiedä, Saario pohti.

Salibandyfaneja TPS-katsomossa.

TPS:n pudotuspeleissä on tänä keväänä pelannut 18 viime kevään mestaria. Kuva: Tomi Hänninen

– Tosi tiukalle meni, mutta onneksi saimme ratkaistua mestaruuden kotikentällä, iloitsi TPS:n päävalmentaja Aki Vilander.

– Meillä on ollut pitkä kausi ja paljon haasteita, mutta missään vaiheessa emme retkahtaneet. Joukkueen henkinen kantti kesti todella hyvin. Ykköskenttä näytti finaaleissa huiman taitonsa, ja nuoret pelaajat paransivat sarjan aikana koko ajan suorituksiaan.

Classicin päävalmentaja Jarkko Rinne ei saanut joukkuettaan edellisen vieraspelin tasoiseen iskuun.

– Paremmalle hävittiin, vaikka kaikkemme yritimme. Ei auta itku markkinoilla, vaan eteenpäin on mentävä, Rinne summasi.

Kuudetta loppuottelua seurasi Turun Kupittaalla naisten finaalisarjan ennätysyleisö 1 047 katsojaa.

Source Link yle.fi