Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0f53688dcb88cdc303ca048d07b1a58c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
TTK-parketille asteleva Sointu Borg ei uskalla soittaa Topi-veljelleen esityksen jälkeen: ”Sanotaanko näin…” – Uutisalue

TTK-parketille asteleva Sointu Borg ei uskalla soittaa Topi-veljelleen esityksen jälkeen: ”Sanotaanko näin…”

Sointu Borg ja Shawn Huff suuntaavat testaamaan taitojaan Tanssii tähtien kanssa -kisassa. Kummallakaan ei ole juurikaan aiempaa tanssikokemusta, mutta he uskovat, että sisulla ja innostuneella asenteella päästään pitkälle.

Tanssioppilaiden vimmainen urakka käynnistyy sunnuntaina, kun 11 tähtiparia heittäytyy tanssin pyörteisiin supersuositussa Tanssii tähtien kanssa -kisassa. Avausjaksossa tutustutaan kisaajiin ja kurkistetaan heidän treeneihinsä.

– En tiedä mitä meidän koreografiasta tulee, mutta sen lupaan, että me tarjoillaan huikea show! mediapersoona Sointu Borg, 31, innostuu.

Diili-voittajanakin tutuksi tullut Borg kysyi heti ensitöikseen tanssikisan tuotannolta, tarvitseeko hänen olla jo ennestään hyvä tanssija kisassa pärjätäkseen. Borgille vakuutettiin, että ei tarvitse.

Borgin tunnetilat ovat heitelleet tanssitreeneissä puhtaasta ilosta kauhuun. Hän sanoo olevansa itsekriittinen ja arvioivansa usein omat taitonsa alakanttiin.

Diilissäkin olin aivan varma, että häviän ja koko homma menee penkin alle. Ei se sitten mennyt, Diilin vuonna 2021 voittanut Borg hymyilee.

Pienet kömmähdykset tanssilattialla eivät häntä kuitenkaan pahemmin huoleta. Asenne ratkaisee, ja sitä löytyy. Borg tunnetaan suorapuheisena ja räväkkänä naisena, joka ei kuvia kumartele.

Vaikka olen raju muija, niin mulla on lempeä sydän.

– Kun minua pyydettiin kisaan, niin kysyin, että oletteko valmiita ottamaan mut? Herätän ihmisissä varmasti mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta kisassa pitää olla väriä. Meidän kohdalla ei todellakaan tule tylsää!

Borgin tanssinopettaja Henri Tanner nimeää tämän vahvuudeksi heittäytymiskyvyn. Hän uskoo, ettei Borgilla mene sormi suuhun yllättävissäkään tilanteissa.

– Jos ei kroppa taivu, niin asenteella mennään! Jos juoksukisan voittaa nopein, niin tanssikisan voiton vie paras show, Henri Tanner komppaa.

– Vaikka olen raju muija, niin mulla on lempeä sydän. Uskon, että se välittyy katsojille. Jos mulla lähtee keulimaan esimerkiksi tuomareiden edessä, niin Henkka varmasti tukkii suuni, Borg sanoo.

Suomen miesten koripallomaajoukkueen entinen kapteeni Shawn Huff, 39, vaihtaa koripallotossut tanssikenkiin ja suuntaa parketille parinsa Saana Akiolan kanssa. TTK:ssa on nähty ennenkin entisiä huippu-urheilijoita, mutta Huff on ohjelman ensimmäinen koripalloilija.

– Tanssi on ihan uusi juttu minulle. Lihasmuisti on koripallosta, joten kroppaa pitää nyt totutella uudenlaiseen treeniin. Olen kova tekemään töitä ja helppo valmennettava, joten ne puolet auttavat minua kisassa, mutta katsotaan, mihin tanssitaidot riittävät, Huff kertoo.

Mediapersoona Sointu Borgin arki on ollut melkoista haipakkaa Diili-voiton jälkeen. Tv-töiden ja puhujakeikkojen lisäksi hän on tehnyt muun muassa podcasteja ja kirjoittanut kirjan. Miten tehopakkauksella riittää energiaa?

– Se on hyvä kysymys, sillä nythän olen tehnyt intohimoprojekteja. Tämän syksyn aion rauhoittaa kokonaan ja keskittyä tanssikisaan. En vastaa sähköposteihin, joku muu saa hoitaa sen. Olen projekti-ihminen ja mitä enemmän matkan varrella on tuskaa, niin sitä enemmän saan inspiraatiota.

Sointu Borg tuli suurelle yleisölle tutuksi voitettuaan Diili-kilpailun vuonna 2021. Kuva: Enna Rautiainen / Aamulehti

Viime syksynä uransa lopettanut Huff ei hänkään ole ehtinyt lepäämään laakereillaan. Muun muassa kuntapolitiikka, juniorivalmennus ja kommentaattorin työ ovat pitäneet Huffin kalenterin täpötäynnä.

– Raivasin tätä syksyä vapaaksi, mutta kun kysyttiin mukaan TTK:hon ja tuli tällainen mahdollisuus, niin sehän meni sitten siinä. Hyvä näin, painetaan nyt kun vielä jaksaa.

Koripallon MM-kisat starttasivat viime viikolla. Huff kertoo seuraavansa innolla Susijengin taivalta kisoissa, mutta kentälle hän ei enää haikaile.

– Jossain vaiheessa pitää lopettaa, joten päätös oli oikea. Minun aikani oli ohi. Siellä on hyviä nuoria pelaajia, ja itse pääsen arvioimaan ja tsemppaamaan heitä studiossa. Mikä sen parempaa!

Shawn Huffilla ja Sointu Borgilla ei ole juurikaan aiempaa kokemusta tanssimisesta, mutta se ei menoa haittaa. – Me tarjoillaan huikea show! Borg lupaa. Kuva: Janne Aaltonen/IS

Huffille ankara treeni ja säntillinen viikkoaikataulu ovat tuttu juttu. Sointu Borg taas tunnustaa, että liikuntatottumukset ja ruokavalio ovat hänellä toisinaan hieman retuperällä.

– Nyt hikoillaan! Lähden treenaamiseen mukaan sata lasissa. Toivon, että tästä lähtee kierre jatkaa treeniä ja kisan loputtua mulla on kunnon six pack, Borg suunnittelee.

Shawn Huffin tie tanssikisassa ei taatusti katkea ainakaan huonoon kuntoon.

– Harjoittelussa kunto auttaa, mutta se ei korvaa sitä, jos on surkea tanssija! Lähden kisaan pitämään hauskaa ja toivottavasti saan olla mukana ainakin niin pitkään, että opin tanssimaan, Huff naurahtaa.

Tällaisena suomalaiset ovat tottuneet näkemään Susijengin ex-kapteeni Shawn Huffin. Kuva: Jukka Ritola / Aamulehti

Oman haasteensa koreografioihin tuo hänen pituutensa.

– Pitkät linjat voivat olla joko etu tai heikkous. Virheet näkyvät helpommin. Liki kaksimetrisen ihmisen on vaikea piilottaa kömmähdyksiään parketilla.

Läheiset tsemppaava Borgia ja Huffia tanssitaipaleella täysillä. Huff tosin naurahtaa, että hänen lapsensa eivät vielä oikein tiedä, millaiseen urakkaan isä on lähtenyt mukaan.

Sointu Borg odottaa jännityksellä veljensä Topi Borgin mielipidettä ensimmäisestä suorasta lähetyksestä. Sisarukset nähtiin viime syksynä jättihitiksi nousseessa Ylen Kirjolla-ohjelmassa. Autismin kirjoilla oleva Topi oli yksi ohjelman päähenkilöistä ja isosisko Sointu näkyi välillä myös jaksoissa.

Mitä mieltä Topi on siskonsa TTK-urakasta?

– Hänhän on aivan innoissaan, mutta sanotaanko näin, että en ehkä ekan liven jälkeen soita hänelle ja kysy mielipidettä, sillä Topi on niin suorapuheinen. Sieltä tulee tuomio! Borg nauraa.

Kirjolla-ohjelma keräsi katsojilta roimasti kiitosta tavasta, jolla se toi esiin autismin kirjoilla olevien ihmisten elämää. Pieni osa somekirjoittelijoista kritisoi Sointu Borgia ja syytti tätä ohjelman käyttämisestä esimerkiksi oman henkilöbrändin rakentamiseen.

– Se oli ensimmäinen kerta, kun kirjoittelu meni ihon alle. On kuitenkin parempi, että ilkeily kohdistuu minuun, eikä niihin rohkeisiin ihmisiin, jotka olivat mukana ohjelmassa. Minä kyllä kestän pään aukomisen.

Tanssii tähtien kanssa MTV-kanavalla sunnuntaisin 3.9. alkaen klo 19.30.

Source Link is.fi