Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9c72245b28ef8a0c664ca0202415e5e5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tuija, 61, hakee kesätöitä – tällainen on ollut vastaanotto – Uutisalue

Tuija, 61, hakee kesätöitä – tällainen on ollut vastaanotto

Kreetalta keväällä takaisin Suomeen muuttava, kuusikymppinen Tuija Sahi toivoo löytävänsä kesäksi työtä, jossa pääsee kohtaamaan ihmisiä kasvokkain.

Kesäisin työpaikkojen vakiokasvot korvautuvat uusilla, kun kesätyöntekijät hyppäävät paikkaamaan lomailijoita. Usein kesätyöpaikkoja nappaavat nuoret aikuiset, jotka palaavat syksyllä takaisin opintojensa pariin.

Poikkeuksiakin on. 61-vuotias Tuija Sahi heitti omat työnhakuverkkonsa vesille tiistaina, kun hän julkaisi Facebookissa kesätyönhakuilmoituksen.

Tampereen seudulle keväällä asettuva Tuija Sahi toivoo lyötävänsä töitä kesäksi. Kuva: Tuija Sahin kotialbumi

Lähes kolme vuotta Kreetalla asunut Sahi kertoo Ilta-Sanomille palaavansa Suomeen loppukeväästä ja haluavansa työllistyä kotimaassaan. Haaveissa on oman, kreikkalaisia ja suomalaisia tuotteita sopivassa suhteessa myyvän puodin perustaminen Tampereen kauppahalliin.

Sitä ennen kesätyö tuntuu sopivalta vaihtoehdolta.

– Tällä hetkellä tuntuu hyvältä hakea kesätyötä, että saa rauhassa miettiä asioita. Olen sisäistänyt sellaisen mentaliteetin, etten suunnittele asioita liikaa, vaan elän hetkessä, Sahi kertoo.

– Jos kesätyöpaikka on todella mukava, voisin jäädä sinne myös pidemmäksi aikaa. Sitten olisi hyvin aikaa tehdä suunnitelmia ja miettiä jatkoa, hän jatkaa.

Sahi julkaisi Facebookissa työnhakuilmoituksen, josta hän on saanut paljon positiivista palautetta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Sahi kertoo työskennelleensä Kreetalla asuessaan puhelimen välityksellä hoidettavissa asiakaspalvelutehtävissä. Työssä on ollut mukavatkin puolensa, mutta nyt Sahi sanoo kaipaavansa kasvokkaisia kohtaamisia ihmisten kanssa.

Sanojensa mukaan hänelle kelpaavat kaikki työt kaupan kassasta kahvilahommiin. Aikaisemmin nainen kertoo työskennelleensä lähihoitajana, ja häneltä löytyy myös muun muassa somistajan paperit.

Vaikka elämän varrella kertyneestä kokemuksesta uskoisi olevan etua työmarkkinoilla, on se aiheuttanut myös haasteita. Sahin mukaan ilmoitusta kirjoittaessa hankaluudeksi osoittautui se, että kerrottavaa itsestä tuntui olevan liiaksikin.

– Työhakemus ei voi olla kamalan pitkä. Tähän ikään mennessä koulutusta ja kursseja on kertynyt pilvin pimein, joten ytimen löytäminen meinasi muodostua kompastuskiveksi, hän kertoo.

Itseään Sahi kuvaa ”naiseksi parhaassa iässä”. Hänen mukaansa töitä voi löytää myös vanhemmalla iällä, jos ei ole ehdoton sen suhteen, että työn tulisi vastata täysin omaa koulutusta.

Työnhakuilmoituksen Facebookissa julkaisemisen lisäksi Sahi on hakenut muutamaa avointa paikkaa. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Sahin Facebookiin kirjoittamaa työnhakuilmoitusta on jaettu niin Tampereen puskaradiossa kuin muissakin ryhmissä. Yksi jakajista on Sahin sisar, joka on saanut työnhakijan puolesta lukuisia työpaikkaehdotuksia.

Ensimmäinen työhaastattelu on jo sovittu.

– Siskoni vinkkasi tutun yrityksen hakevan kesätyöntekijää. Lähetin heille Facebookissa olleen työhakemuksen, Sahi sanoo ja korostaa, että työnhakijalta vaaditaan myös omaa aktiivisuutta.

Sahi kertoo saaneensa työnhakuilmoituksestaan kannustavaa palautetta sosiaalisessa mediassa.

– Minut tuntevat ihmiset ovat kehuneet hakemusta avoimeksi ja hyväksi. Positiivista palautetta on tullut myös vähän tuntemattomammiltakin, hän iloitsee.

Source Link is.fi