Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_263b0f9ac08f0ea13d8c024f7277e25b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tukes testasi ratsastuskypäriä – kalleimmista ilmi hälyttävä tieto – Uutisalue

Tukes testasi ratsastuskypäriä – kalleimmista ilmi hälyttävä tieto

Testattavaksi valitut kypärät maksoivat 35–300 euroa.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes määräsi poistettavaksi valtaosan testauttamistaan ratsastuskypäristä vakavien turvallisuuspuutteiden vuoksi. Tukes kertoo testauttaneensa 11 ratsastuskypärää, joista yhdeksän määrättiin poistettavaksi markkinoilta. Niistä neljä määrättiin kerättäväksi pois kuluttajilta.

Testattavaksi valitut kypärät maksoivat 35–300 euroa. Vakavia puutteita havaittiin eniten kalleimmissa kypärissä.

Markkinoilta poistettiin seuraavat kypärät: Back on Track EQ3 Lynx, Equitare Hile ratsastuskypärä, Hansbo Hs Vision Tech Profile, HKM Carbon art ratsastuskypärä ja Horze Ashley lasten ratsastuskypärä.

Palautusmenettelyyn joutuivat lisäksi seuraavat ratsastuskypärät: Samshield Shadowmatt, Casco Nori Hufeisen, Imperial Riding Olania Crystal ja USG Ratsastuskypärä Comfort Training. Kypärän voi palauttaa sen ostopaikkaan.

Kypäristä tutkittiin muun muassa iskunvaimennusta, kypärän kiinnitysjärjestelmää, läpäisynkestävyyttä, lipan taipumista ja sitä, rajoittaako kypärä näkökenttää. Tukes testautti ratsastuskypärät saksalaisessa testauslaboratoriossa.

Tukes muistuttaa tiedotteessaan siitä, että kypärä ei ole ikuinen, vaan se pitää vaihtaa uuteen riittävän usein. Ratsastuskypärien suojausominaisuudet heikkenevät ajan mittaan, vaikka kypärä ei kolhiintuisi ja sitä säilytettäisiin valmistajan käyttöohjeiden mukaisesti.

Horze Ashley. Kuva: Tukes / vaarallisettuotteet.fi

Equitare Hile. Kuva: Tukes / vaarallisettuotteet.fi

USG Ratsastuskypärä Comfort Training. Kuva: Tukes / vaarallisettuotteet.fi

Hansbo Hs Vision Tech Profile. Kuva: Tukes / vaarallisettuotteet.fi

Casco Nori Hufeisen. Kuva: Tukes / vaarallisettuotteet.fi

Back on Track EQ3 Lynx. Kuva: Tukes / vaarallisettuotteet.fi

Imperial Riding Olania Crystal. Kuva: Tukes / vaarallisettuotteet.fi

Samshield Shadowmatt. Kuva: Tukes / vaarallisettuotteet.fi

HKM Carbon art. Kuva: Tukes / vaarallisettuotteet.fi

Artikkelia muokattu 15.4. kello 11.25. Tukes ei testannut kypäriä, vaan testautti kypärät saksalaisessa testauslaboratoriossa.

Source Link is.fi