Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_81d423f1feace741405d9c4d3204320e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tunnettu vuori­kiipeilijä putosi traagisesti kuolemaan – kumppani kertoo nyt läheltä näkemistään järkyttävistä hetkistä – Uutisalue

Tunnettu vuori­kiipeilijä putosi traagisesti kuolemaan – kumppani kertoo nyt läheltä näkemistään järkyttävistä hetkistä

Vuorikiipeilijä Hilaree Nelson syöksyi viime viikolla kuolemaansa Nepalin Manaslu-vuorella. Hänen ruumiinsa löydettiin keskiviikkona, kolme päivää onnettomuuden jälkeen.

Lue lisää: Vuorikiipeilijä syöksyi kuolemaansa Himalajalla – julkaisi paha­enteisen viestin vain vähän aiemmin

Nelsonin kumppani Jim Morrison todisti traagista tapahtumaa lähietäisyydeltä. Hän kertoi koskettavassa Instagram-julkaisussa rakkaansa elämän viime hetkistä.

Morrisonin mukaan hän ja Nelson saavuttivat Manaslun huipun viime viikon maanantaina hieman ennen aamuyhtätoista.

Pian tämän jälkeen he vaihtoivat jalkaansa sukset ja lähtivät laskeutumaan alas vuorelta. Kaksikon oli heti paluumatkan alkumetreillä tarkoitus kokoontua yhteen sherpojen eli vuoristo-oppaiden kanssa.

Nelson ei kuitenkaan koskaan selvinnyt tapaamispaikalle asti.

– Hiihdin edellä ja muutaman käännöksen jälkeen Hilaree lähti perääni. Hän sai aikaan pienen lumivyöryn, joka pyyhkäisi hänet kumoon. Hän ajautui vyöryn mukana kapeaan kuiluun, Morrison kirjoittaa ja jatkaa:

– Tein kaikkeni paikantaakseni hänet, mutten voinut mennä alaspäin. Toivoin vain, että löytäisin hänet hengissä ja voisin jatkaa elämääni hänen kanssaan.

Toisin kävi.

Morrison oli mukana rakkaansa etsinnöissä, jotka tuottivat tulosta kolme päivää myöhemmin.

Nelson löydettiin rinteestä menehtyneenä.

– Menetykseni on sanoinkuvaamaton. Keskityn nyt Hilareen lapsiin ja siihen, että he selviävät. Hilaree oli kaikista inspiroivin ihminen, ja hänen energiansa ohjaa nyt sielujamme eteenpäin, Morrison kirjoitti.

Hilaree Nelsonin siunaustilaisuus järjestettiin nepalilaisessa temppelissä.

Muutama päivä myöhemmin Morrison jakoi toisen päivityksen, jossa hän kiitti seuraajiaan kaikesta saamastaan tuesta. Samalla hän kertoi, että Nelsonin siunaustilaisuus järjestetään nepalilaisessa temppelissä.

– Se on kaunis kunnianosoitus, jota Hilareen perhe toivoi. Uskon, että myös hän itse olisi halunnut tätä.

Siunaustilaisuuden jälkeen ruumis tuhkataan ja tuhkat kuljetetaan Nelsonin kotipaikkakunnalle Tellurideen, joka sijaitsee Yhdysvaltain Coloradossa.

NELSON, 49, oli tunnettu kiipeilijä. Hän kiipesi ensimmäisenä naisena 24 tunnin sisällä sekä Mount Everestin että Lhotsen huipuille vuonna 2012.

Source Link is.fi