Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_482d3d3db28fb4ef46fa7ff606ada869, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tuntematon mies kuvasi raskaana ollutta turkulaisnaista veden alla – puistattavat kokemukset suihkuissa ja pukukopeissa kauhistuttavat – Uutisalue

Tuntematon mies kuvasi raskaana ollutta turkulaisnaista veden alla – puistattavat kokemukset suihkuissa ja pukukopeissa kauhistuttavat

IS:n lukijat kertovat kokemuksiaan tilanteista, joissa muiden kuvaaminen häiritsi heitä. Osa puolustaa kuvaajia.

Kännykällä kuvaaminen pukuhuoneissa ja yleisissä suihkutiloissa on noussut otsikoihin viime päivinä.

Ilta-Sanomat kertoi lauantaina naisesta, joka oli silminnäkijän mukaan kuvannut itseään sisäpelikeskuksen suihkussa. Ylen mukaan nainen on kiistänyt kuvaamisen.

Maanantaina uutisoitiin fitnessurheilija ja somevaikuttaja Hilla Partasen kuntosalin pukuhuoneessa kuvaamasta videosta, jossa näkyi taustalla hänen ystävänsä vaihtamassa vaatteita.

IS kysyi suihkussa kuvaamisesta kertoneen jutun yhteydessä lukijoilta kokemuksia vastaavista tapauksista. Kyselyyn oli tiistaihin mennessä vastannut 111 henkilöä, joista yli kymmenen kertoi yksityiskohtaisesti kokemuksistaan.

Mietin, olenko tietämättäni joutunut jonnekin aikuisviihdesivustolle.

63-vuotias jyväskyläläinen nainen kertoo nähneensä uimahallissa, kuinka joku kuvasi itseään suihkussa. Hän kertoo kävelleensä suihkun ohi eikä ole varma, päätyikö hän videolle.

Tarinasta ei selviä, miten suihkussa ollut henkilö käyttäytyi kameran edessä.

Saman hallin pukukopissa 63-vuotias nainen kertoo törmänneensä eri käyntikerralla vielä ikävämpään tilanteeseen.

– Pukukopissa oli nuori tyttö, vaatteet päällä. Kuulin, kun hän puhui jonkun kanssa puhelimessa. Riisuuduin, ja kun käännyin vailla vaatteita, tyttö yhtäkkiä kuvasi minua. Tuohduin tietenkin siitä, ja tyttö juoksi karkuun, hän kirjoittaa.

Hän kertoi tapauksesta uimahallin valvojille, jotka kuittasivat tapauksen toteamalla, että jos asiasta haluaa valittaa, pitää ilmoittaa poliisille. Nainen piti suhtautumista ylimielisenä.

– Tapahtuman jälkeen oli tosi likainen olo. Asia vaivasi mieltäni pitkään ja mietin, olenko tietämättäni joutunut jonnekin aikuisviihdesivustolle.

Useimmat epämieluisaan kännykällä kuvaamiseen törmänneet vastaajat kertoivat tapahtumapaikaksi uimahallin, kylpylän tai kuntosalin pukukopin.

43-vuotias tamperelainen nainen kohtasi lastensa kanssa ikävän tilanteen uima-allasosaston pukutiloissa.

– Nuori nainen poseerasi ja otti kuvia kännykkä kädessä. Videon taustalla näkyi muitakin henkilöitä, hän kirjoittaa vastauksessaan.

– Käännyimme lasten kanssa ovelta takaisin odottelemaan naisen poistumista. Muut pitivät pyyhkeitä tiukasti yllään ja katselivat seinille. Eipä siinä kehdannut mennä respaan uikkareissa valittamaan.

Kouvolalaismies kertoo yllättäneensä tuntemattoman miehen itse teossa uimahallin pukuhuoneessa.

– Hän masturboi ja kuvasi itseään. Näin tilanteen seinällä olevan vartalopeilin kautta kulman takaa, 52-vuotias mies kuvailee.

Joissain vastauksissa kuvailluissa tarinoissa kyse saattaa olla huolimattomuudesta tai piittaamattomuudesta. Näin voi olla esimerkiksi 47-vuotiaan espoolaisnaisen kuvailemassa tapauksessa.

– Muutama vuosi sitten uimahallin pukuhuoneessa nainen, joka oli itse jo pukeutunut, kuvasi videopuhelua miehen kanssa kävellen pukuhuoneen halki niin, että sai samalla taustalle kuvaan pukuhuoneessa vielä alasti olleita naisia.

– Hän varmasti tiesi muista asiakkaista, koska pukuhuone oli hyvin täysi. Tilanteessa ei ehtinyt tehdä muuta kuin peittää itseään pyyhkeellä.

Häiritsevää kännykänkäyttöä on havaittu myös puku- ja suihkutilojen ulkopuolella.

24-vuotias turkulaisnainen kertoo joutuneensa kertomaan uimavalvojille tuntemattoman miehen touhuista kylpylässä. Kyselyyn vastanneen henkilön mukana oli hänen puolisonsa, joka kielsi tuntematonta miestä kuvaamasta.

– Olin vatsa pystyssä raskaana. Menin altaaseen ja näin, että nuori mies on kännykkä kädessä ja kuvaa minua päin veden alla. En ole varma, kuvasiko hän eroottisessa mielessä.

Kyllähän jotkut kuvaavat esimerkiksi kuntosaleilla, mikä on hölmöä, koska siellä on muitakin ihmisiä.

25-vuotias espoolainen nainen huomauttaa, ettei häiritsevä kuvaaminen rajoitu vain paikkoihin, joissa kuljetaan alastomana tai vähissä vaatteissa.

– Olen useasti nähnyt, kun joku kuvaa tai videoi esimerkiksi hameeseen pukeutunutta naista. Kuvaaminen on heijastunut selkeästi kulkuvälineen ikkunasta.

Osa vastaajista on sitä mieltä, että kuvaaminen on liian yleistä ja että ihmiset ”kuvittelevat, että missä tahansa voi kuvata ketä tahansa”, kuten 61-vuotias nainen asian muotoilee.

– Kyllähän jotkut kuvaavat esimerkiksi kuntosaleilla, mikä on hölmöä, koska siellä on muitakin ihmisiä. Minä en ainakaan halua näkyä kenenkään filmeillä, vaikka kyse ei olisi sen kummemmasta asiasta kuin treenaamisesta, hän kirjoittaa.

Joissain vastauksissa taas puolustetaan ihmisiä, jotka kuvaavat itseään niin, ettei videolla esiinny ketään muita.

– Jos joku haluaa kuvata itseään nakuna, niin siitä vain. Ei se ole minulta pois.

Source Link is.fi