Tuntematon teini juoksi 400 metrin maailman­ennätyksen

19-vuotias Christopher Morales Williams yllätti itsensä ja kaikki muutkin laji-ihmiset lauantaina.

Georgian yliopistoa edustanut Christopher Morales Williams (vas.) viestikisassa Yhdysvaltain yliopistourheilijoiden mestaruuskisoissa New Mexicossa viime maaliskuussa. Kuva: Kirby Lee / USA TODAY Sports

Yhdysvalloissa nähtiin todella harvinainen yleisurheilutapaus lauantaina, kun tuntematon kanadalaisteini juoksi 400 metrin miesten sisäratojen uuden maailmanennätyksen.

19-vuotias Christopher Morales Williams pysäytti kellon aikaan 44,49, mikä on 0,08 sekuntia nopeampi kuin Yhdysvaltojen Kerron Clementin vuonna 2005 juoksema edellinen ennätysaika. Uusi ennätysaika odottaa vielä Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n vahvistusta.

Fayettevillessä Arkansasissa juostussa uudessa ennätyksessä hämmästyttävää on se, että Morales Williamsilla ei ole mitään kansainvälisiä meriittejä aikuisten tasolla. Hänen ulkoratojen ennätyksensä 45,48 on viime vuodelta. Ulkoratojen maailmanennätys on Etelä-Afrikan Wayde van Niekerkin vuonna 2016 juoksema 43,03.

Morales Williams oli itsekin varsin yllättynyt ennätysajastaan.

– Maailmanennätys, sitä ei kai oikein odottanut, mutta se tuli, hän kommentoi CNN:n mukaan kilpailun jälkeen.

– Olin laittanut ennätyksen tavoitteeksi, mutten uskonut rikkovani sitä nyt.

Morales Williams paransi omaa ennätystään peräti 0,9 sekunnilla, vaikka oli ollut kilpailupäivän aamuna huonovointinen.

– Voin pahoin ja oksensin. Luulen, että se auttoi minua yrittämään vielä kovempaa.

Morales Williams ei ole mukana Kanadan joukkueessa, joka osallistuu Skotlannin Glasgow’ssa 1.–3. maaliskuuta kisattaviin halli-MM-kisoihin.

Source Link is.fi