Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_17180feec9dbaada508753fb67cbda6d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tuomari määräsi Trumpin maksamaan satojen miljoonien korvaukset jo ennen valituksen käsittelyä – Uutisalue

Tuomari määräsi Trumpin maksamaan satojen miljoonien korvaukset jo ennen valituksen käsittelyä

Trumpin mukaan hän voi joutua myymään omaisuuttaan.

Uudelle presidenttikaudelle Yhdysvalloissa pyrkivä Donald Trump joutuu maksamaan koko 355 miljoonan dollarin korvaussumman jo nyt, vaikka hän valittaa siviilioikeudenkäynnissä saamastaan petostuomiosta. Asiasta kertovat muun muassa uutiskanava CNN ja sanomalehti The New York Times.

Trump määrättiin korvauksiin 16. helmikuuta. Korkojen kera summa on yli 450 miljoonaa dollaria eli noin 420 miljoonaa euroa.

Trump oli tarjoutunut maksamaan New Yorkin vetoomustuomioistuimelle vain sadan miljoonan dollarin takuusumman. Tarjouksen oli määrä vakuuttaa tuomari siitä, että Trump maksaa lopulta suuremmatkin korvaukset, jos hänen valituksensa tuomiosta hylätään.

Vetoomustuomioistuimelle keskiviikkona jätetystä hakemuksesta selvisi myös, että Trump saattaa joutua myymään omaisuuttaan, ellei saa helpotusta korvaussummaan.

Petosvyyhdissä oli kyse omaisuuden arvon liioittelusta. Oikeuden mukaan Trump ja hänen kaksi aikuista poikaansa liioittelivat Trump Organization -yritysryppään omaisuuden arvoa jopa miljardien dollarien edestä saadakseen pankeilta parempia lainoja ja vakuutuksia.

Korvausten lisäksi Trump määrättiin liiketoimintakieltoon New Yorkissa kolmeksi vuodeksi. Trump tai yritysrypäs eivät myöskään voi hakea osavaltion pankeista lainaa kolmeen vuoteen.

Kyse on siviilioikeudenkäynnistä. Trumpia vastaan on nostettu syytteet myös neljässä rikosoikeudenkäynnissä.

Liittovaltion rikossyytteet Trumpia vastaan on nostettu pääkaupunki Washingtonissa yrityksestä takertua valtaan – liittyen muun muassa kongressitalon valtaukseen – ja Floridassa liittyen salaiseksi luokiteltujen asiakirjojen viemiseen Valkoisesta talosta.

Georgian osavaltiossa Trumpia syytetään rikollisesta salaliitosta marraskuun 2020 presidentinvaalien tulosten kääntämiseksi ja New Yorkissa kirjanpidon vääristelemisestä liittyen hyssyttelyrahojen maksamiseen pornotähdelle.

Oikeusjuttujen kirjo ei ole lyönyt lovea Trumpin kannatukseen, vaan hänet valitaan lähes varmasti republikaanipuolueen ehdokkaaksi marraskuun 2024 presidentinvaaleihin.

Trump kiistää syyllisyytensä kaikissa rikosoikeudenkäynneissä.

Source Link is.fi