Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d142e137524eee2be6a88a9893572f58, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yhdysvaltain korkein oikeus käsittelee Trumpin syytesuojaväitteet – Uutisalue

Yhdysvaltain korkein oikeus käsittelee Trumpin syytesuojaväitteet

Trump on toistuvasti vaatinut, että presidentillä on oltava täysi laillinen koskemattomuus.

Donald Trump New Yorkissa lokakuussa 2023.

Donald Trump kuvattuna New Yorkissa lokakuussa 2023. Kuva: Mayer / SplashNews.com

Yhdysvaltain korkein oikeus ottaa käsiteltäväkseen entisen presidentin Donald Trumpin väitteet, joiden mukaan hänelle kuuluu syytesuoja tapauksessa, joka koskee yrityksiä kumota vuoden 2020 vaalitappio.

Aiemmin vetoomustuomioistuin torjui Trumpin väitteet syytesuojasta ja totesi, ettei kyseiselle tulkinnalle löydy perusteita sen paremmin ennakkotapauksista, historiasta kuin perustuslaistakaan.

Trump on toistuvasti vaatinut, että presidentillä on oltava täysi laillinen koskemattomuus, jotta tämä voi suorittaa tehtäviään ilman ”pelkoa rangaistuksesta”.

Korkein oikeus kuulee osapuolten kannat huhtikuussa. Oikeus tekee päätöksensä asiasssa todennäköisesti kesäkuun loppuun mennessä.

Yhdysvaltain kongressitalo vallattiin tammikuun 6. päivänä vuonna 2021. Valtauksen tarkoituksena oli estää presidentinvaalien tuloksen vahvistaminen ja pitää vallassa vaalit hävinnyt Trump. Trumpin puolustuksen mukaan hänelle kuuluu syytesuoja, koska Trump oli tapahtumien aikaan presidentti.

Uutinen päivittyy.

Source Link yle.fi