Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ed49d87022f54dc1218766fd7776837c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tuomari määräsi Trumpin oikeuden­käynnin alkamaan maaliskuun alussa – vain päivää ennen ”super­tiistaita” – Uutisalue

Tuomari määräsi Trumpin oikeuden­käynnin alkamaan maaliskuun alussa – vain päivää ennen ”super­tiistaita”

Oikeudenkäynti alkaa vain päivää ennen Yhdysvaltojen niin sanottua ”supertiistaita”.

Yhdysvalloissa liittovaltion tuomari Tanya Chutkan on määrännyt entisen presidentin Donald Trumpin oikeudenkäynnin vuoden 2020 presidentinvaalituloksen kumoamisyrityksestä alkamaan maaliskuun alussa.

Tarkka päivämäärä on 4. maaliskuuta, ja se on vain päivää ennen niin sanottua ”supertiistaita”, jolloin Yhdysvalloissa yli kymmenessä osavaltiossa äänestetään republikaanien presidentinvaaliehdokkaasta. Republikaanien esivaali järjestetään tuolloin muun muassa kahdessa Yhdysvaltojen väkirikkaimmassa osavaltiossa Kaliforniassa ja Texasissa. Varsinkin Texas on republikaanien vahvaa kannatusaluetta. Trump on yksi republikaanien presidenttiehdokkaista.

CNN:n mukaan jutun syyttäjät olisivat halunneet käsittelyn alkavan tammikuussa 2024 ja Trumpin puolustus huhtikuussa 2026.

Trump kommentoi tuomarin päätöstä omalla sosiaalisen median kanavallaan Truth Socialissa ja vaati koko jutun hylkäämistä.

Oikeudenkäyntiä on luonnehdittu yhdeksi Yhdysvaltain historian suurimmista rikosjutuista.

Trumpia vastaan nostettu syytteet neljässä jutussa

Trump on tällä hetkellä epäiltynä neljässä eri jutussa, joista kahdessa syytteet on nostanut syyttäjä Jack Smith. Kahdessa muussa tapauksessa syytteet ovat nostaneet New Yorkin ja Georgian osavaltioiden syyttäjät.

Maaliskuussa Trump joutuu oikeuteen New Yorkissa, koska häntä epäillään vuoden 2016 presidentinvaalien alla pornonäyttelijä Stormy Danielsille maksettuihin rahoihin liittyvistä epäselvyyksistä. Rahoilla entisen presidentin väitetään yrittäneen ostaa naisen vaitiolon kaksikon suhteesta.

Lisäksi Trumpia epäillään salaisten asiakirjojen luvattomasta hallussapidosta, ja sen oikeudenkäynnin on määrä alkaa toukokuussa.

Tämän lisäksi Trumpia syytetään presidentinvaaleihin liittyvistä vaalirikoksista Georgian osavaltiossa.

Georgian oikeudenkäynnin aloittamisesta ei ole vielä päätetty.

Yhdysvaltojen seuraavat presidentinvaalit pidetään loppuvuodesta 2024. Demokraattien ehdokas on istuva presidentti Joe Biden.

Source Link is.fi