Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_17df4582adad915f7dda2c7b5915e5c3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tuomarilinja nousi tapetille Tampereella – Tapparan sielu­pelaaja ja TPS:n pää­valmentaja täysin eri linjoilla – Uutisalue

Tuomarilinja nousi tapetille Tampereella – Tapparan sielu­pelaaja ja TPS:n pää­valmentaja täysin eri linjoilla

Tapparan löysi tehokkuuden ylivoimapeliinsä ja voitti TPS:n viidennessä puolivälierässä 5–2.

Pojat kirmaavat syksyllä, pelimiehet erottuvat keväällä.

Veli-Matti Savinainen, 38, nousee joka kevät sitä enemmän näkyviin, mitä tärkeämmäksi pelit muuttuvat.

Tapparan sielupelaaja näytti heti alusta saakka viidennessä puolivälierässä TPS:aa vastaan, että nyt pelataan tosissaan.

Kun TPS:n Markus Nurmi otti avauserässä pystypainit nuoren Oiva Keskisen kanssa, Savinainen kävi heti perään muistuttamassa, että on täällä meitä muitakin.

– Jääköön tarkempi kommentti kaukaloon, mutta säästä ei puhuttu, Savinainen velmuili.

Savinainen oli elementissään taklaajana ja omassa toimistossaan maalin edessä.

Tutulta paikalta syntyi myös ottelun voittomaali.

– Kaksi loistavaa syöttöä TPS:n alivoiman läpi, niin pääsin puttaamaan tyhjään maaliin, Savinainen kehui Petri Kontiolan ja Anton Levtchin (0+3) pohjustusta.

Tapparan kannattajilla oli mukava ilta. Kuva: Kalle Parkkinen

Tappara oli koonnut ykkösylivoimaansa viisi samalla tavalla pelistä ajattelevaa taituria.

Valtteri Kemiläinen pyöritti peliä viivassa, laidoilla Levtchi ja Kontiola, keskellä Kristian Tanus loi syöttökombinaatioihin vaihtoehtoja ja maalin edessä toimistossaan hääri Savinainen.

– Kaikki osaa syöttää, lukea hyvin peliä ja tehdä maalin. Ei tarvitse pitää huolta kuin siitä, että itse liikkuu ja syöttää tilanteen mukaan, niin tulosta tulee. Vastustajan kannalta on haastavaa, kun pystymme rakentamaan tilanteita monipuolisesti ja uhkaa on joka suunnassa, Savinainen sanoi.

Viisikon toisen ylivoimaosuman teki Tanus ohjaamalla kaukaa keskeltä Levtchin syötön ohi Filip Lindbergin.

Tappara oli koonnut viidenteen peliin uudeksi vakiketjuksi Savinainen-Kontiola-Tanus.

– Tosi hyvältä tuntui. Pystyimme pitämään kiekkoa nyt paljon pidempiä aikoja TPS:n hyökkäyspäädyssä ja väsyttämään siten TPS:n pakkeja. Saimme kiekonhallinnan kautta luotua myös monta hyvää paikkaa. Itsellänikin oli pari loistotonttia tehdä pari maalia lisääkin.

– Tanuksen kanssa pelasimme koko viime kauden ja jo toissa kauden lopunkin yhdessä. Poika on loistava kiekon kanssa, pystyy pitämään sitä ahtaassakin tilassa, kääntymään yllättävästi ja osaa syöttää lapaan, jos on itse vähänkin hyvässä paikassa.

– Kontiola hoitaa hyvin oman tonttinsa, minä omat tutut hommani. Uskon, että pelimme vielä paranee, kun saamme lisää pelejä yhdessä, Savinainen ennakoi.

TPS:n päävalmentaja Tommi Miettistä harmitti tuomarilinja. Kuva: Kalle Parkkinen

Tapparan ja TPS:n sarjan aiemmissa peleissä on ollut voimassa viidakon säännöt. Vain todella räikeistä tilanteista tuomittiin jäähyjä.

Torstaina linja muuttui radikaaliksi.

– Kieltämättä ihan eri peliltä vaikutti, nyt pelattiin jääkiekkosäännöillä. Tuomarit vihelsivät todella hyvin. Mielestäni jokaiselle jäähylle oli selkeät perusteet, Savinainen kehui.

– Toivottavasti samalla tavalla jatketaan tulevissa peleissä.

Päätöserän puolivälissä Savinainen kamppaili Sisu-Petteri Lehtosen kanssa laidassa. Lehtonen makasi hetken jäässä ja poistui sitten pukukoppiin.

– En tiedä itsekään, mitä tilanteessa oikein tapahtui. Mielestäni se oli normaali pelitilanne.

Savinaisen oma kausi on ollut poikkeuksellinen. Hän kärsi kahdesti polvivammasta, ja pystyi pelaamaan runkosarjassa vain 23 ottelua (8+11=19).

– Pikkuhiljaa alkaa löytyä oikea pelituntuma. Äijä on kyllä kunnossa, mutta pelaaminen on eri asia kuin treenaaminen.

Tappara juhli voittoa. Kuva: Kalle Parkkinen

Tapparan ja TPS:n puolivälieräsarja on katkolla lauantaina Turussa.

– Sillä mielellä sinne lähdetään, että otetaan ensimmäinen voitto sieltä.

Jos Tappara samanlaiseen esitykseen pystyy, paljon pitää TPS:n nostaa tasoa, jotta sarja vielä ensi viikolle venyy.

TPS:n päävalmentaja Tommi Miettinen oli pelin jälkeen tuohtunut muuttuneesta tuomarilinjasta.

– Nytkö yhtäkkiä on päätetty kuunnella tamperelaisten itkuja ja toimittu sen mukaan. Aiempi sallivampi linja oli mielestäni paljon sopivampi pudotuspeleihin. Miksi ei voitu jatkaa samaan malliin? Miettinen ihmetteli.

Source Link is.fi