Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c8a61ae4c2db8877a65b9dbb9b1801d0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Turkissa koripalloillut Mikko Koivisto järkyttyi tragediasta – Pikkuhelmarit matkaa sunnuntaina Antalyaan – Uutisalue

Turkissa koripalloillut Mikko Koivisto järkyttyi tragediasta – Pikkuhelmarit matkaa sunnuntaina Antalyaan

Koripalloilija Mikko Koivisto on ollut järkyttynyt Turkissa tapahtuneesta maanjäristyksestä. Salon Vilppaan kapteeni pelasi yhdeksän vuotta sitten Gaziantepissa, kaupungissa, joka sijaitsee Turkin eteläosassa ja suhteellisen lähellä järistysaluetta.

– Heti kun huomasin, missäpäin järistys oli sattunut, eli ihan lähellä Gaziantepissa, kävin katsomassa vanhan joukkueeni sosiaalisen median tilejä. Äitinikin lähetti viestiä, että huomasinko, että juuri tuolla tuo oli tapahtunut, Koivisto kertoi.

Turkissa ja Syyriassa on maanjäristyksen takia kuollut tämän hetken tietojen mukaan yli 5 000 ihmistä. Lisäksi Turkissa on loukkaantunut yli 20 000 ihmistä ja Syyriassa yli 1 500 ihmistä. Uhrien määrän pelätään kasvavan.

Turkin maanjäristysalueiden kartta Kuva: Leena Luotio / Yle

Gaziantep Basketbolissa on yhä ainakin yksi pelaaja, Can Ugur Ogut, joka pelasi samaan aikaan Koiviston kanssa. Myös joukkueen taustoilla ja organisaatiossa on hänelle tuttuja ihmisiä. Koivisto ei kuitenkaan ole ollut heihin yhteydessä.

Kun Koivisto pelasi Gaziantepissa ei tuolla alueella tai Turkissa ollut tuolloin maanjäristyksiä eikä niistä varoitettu. Koivisto viihtyi hyvin kaupungissa, jossa on hyvin rikas historia ja asukkaitakin keskustassa yli 1,7 miljoonaa.

– Ihmiset, joiden kanssa olin tekemisissä, olivat suurimmaksi osaksi seuran organisaation ihmisiä ja koripallofaneja. He olivat todella mukavia ihmisiä, Koivisto kehui.

Pelaaminen Turkissa oli Koivistolle hyvin erilainen, mihin hän oli tottunut, sillä sitä ennen hän oli pelannut Yhdysvalloissa, Suomessa ja Saksassa.

– Kaupunki sijaitsee ihan Syyrian rajalla, joten se ei ollut mitään sellaista, mitä esimerkiksi Istanbulista voisi miettiä. Se oli hyvin erilainen kulttuurina, mutta tykkäsin ja sopeuduin. Nautin siitä ajasta.

Mikko Koivisto on pelannut urallaan Turkin lisäksi Yhdysvalloissa, Suomessa ja Saksassa. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Tapahtumat ovat Koiviston mielestä olleet hirveitä ja maanjäristyksen aiheuttaman tuhon laajuus on yllättänyt hänetkin.

– Tuollainen on ihan hirveä asia, missä vain se tapahtuukin. Toisaalta Gaziantepin tietyt alueet ovat rakennettu tosi tiiviisti, vieri viereen. Rakennuksia on toinen toisensa perään, eikä se välttämättä ole kaikkein nykyaikaisinta. Voin vain kuvitella, mitä se pahimmillaan on, Koivisto sanoi ja aikoi seurata uutisia tämänkin jälkeen tiiviisti.

– Varmasti tarkkailen nyt sosiaalisesta mediasta näiden muutaman kaverin kautta, tuleeko sitä kautta mahdollisesti jotain tietoa, mitä siellä on käynyt tai miten he voivat.

Miettinen: Paikan täytyy olla turvallinen

Suomen alle 19-vuotiailla tytöillä pitäisi alkaa tänä sunnuntaina leiri Turkissa, Antalyassa jossa joukkue valmistautuu maaliskuun EM-jatkokarsintaturnaukseen. Leirin aikana joukkueen olisi tarkoitus pelata kaksi maaottelua Itävaltaa vastaan.

Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen kertoi, että Turkin tilannetta on seurattu liitossa erittäin tarkasti.

– Olemme olleet eilen ja tänään yhteydessä suurlähetystöön, vastustajaamme Itävaltaan sekä meidän ottelumme järjestäjätahoon. Toistaiseksi suurlähetystö on todennut, että Antalyan alueelle on turvallista matkustaa, Miettinen kertoi.

Liitto on tehnyt matkustusilmoitukset, joten Miettisen mukaan joukkue saa suoraan viestiä viranomaisilta, jos Turkkiin ei olisi turvallista matkustaa.

– Seuraamme tilannetta edelleen tarkasti. Palloliiton hallitus on viimeksi eilen (maanantaina) linjannut sen, että näillä tiedoilla joukkue edelleen voi turvallisesti lähteä Antalyaan.

Turkin tapahtumat ovat Miettisen mukaan hirveitä ja ne mietityttävät tällä hetkellä varmasti kaikkia. Muutamia yhteydenottoja pelaajilta on tullut tilanteeseen liittyen ja asiasta on käyty keskusteluja. Miettinen kertoi, koko joukkuetta on tiedotettu useampaan kertaan.

– On ihan selvää, että Suomen maajoukkue ei ikinä matkusta sellaiseen paikkaan, mikä ei olisi turvallinen. Silloin kun viranomainen on todennut paikan turvalliseksi, niin näin on myös pelaajille kerrottu, Miettinen sanoi.

Source Link yle.fi