Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d83967e66c2ffda85f55c21671259ecb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Turkki haluaa, että maahan viitataan jatkossa uudella nimellä – Uutisalue

Turkki haluaa, että maahan viitataan jatkossa uudella nimellä

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu on pyytänyt YK:lle lähettämässään virallisessa kirjeessä, että maahan viitattaisiin jatkossa englanninkielessä nimellä Türkiye. Aiheesta uutisoi uutistoimisto Associated Press.

Englanniksi Turkki tunnetaan nykyään nimellä Turkey. Maa pyrkii englanninkielistä nimeä muuttamalla brändäytymään uudelleen.

”Turkey” tarkoittaa englanniksi kalkkunaa, mikä on vuosien saatossa johtanut siihen, että maa ja kalkkuna menevät sekaisin esimerkiksi internetin hakukoneissa.

YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin tiedottajan Stephane Dujarricin mukaan Cavusoglun kirje saapui myöhään keskiviikkona ja uusi nimi otettiin oitis käyttöön.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin hallinto on pyrkinyt muuttamaan maan kansainvälistä kirjoitusasua jo jonkin aikaa.

Lue lisää: Turkki vaihtaa Suomen suurlähettiläänsä

Viime joulukuussa määrättiin, että esimerkiksi Turkissa valmistetuissa tuotteissa tulee jatkossa lukea ”Made in Türkiye” eikä ”Made in Turkey”. Samalla hallinnon ministerit alkoivat käyttää uutta kirjoitusasua virallisissa dokumenteissa.

Alkuvuodesta hallinto julkaisi videon, jossa turistit ympäri maailmaa sanovat ”Hello Türkiye” useiden kuuluisien nähtävyyksien edustalla.

Lisäksi Turkin valtiollinen englanninkielinen televisiokanava TRT World on siirtynyt käyttämään Türkiye-nimeä, mutta vanha Turkey-nimi lipsahtelee yhä kanavan journalisteilta aika-ajoin.

Türkiye ei ole varsinaisesti uusi nimi, vaan se on maan turkinkielinen nimi. Nimi on ollut maassa virallisessa käytössä vuodesta 1923, kun Turkki itsenäistyi.

Source Link is.fi