Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_464969c09790c0b6aa8a3fa573aa3148, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tuukka Rask teki NHL-sopimuksen – suostui lähes minimipalkkaan – Uutisalue

Tuukka Rask teki NHL-sopimuksen – suostui lähes minimipalkkaan

Bostonin pitkäaikainen maalivahtisuuruus Tuukka Rask, 34, palaa odotetusti Bruinsin maalille.

Useat pohjoisamerikkalaismediat uutisoivat tiistai-iltana suomalaisvahdin tehneen loppukauden kattavan NHL-sopimuksen.

Mediatietojen mukaan yhden kauden mittainen sopimus on arvoltaan ja palkkakattovaikutukseltaan miljoona dollaria, mutta koska kausi on jo lähes puolivälissä, Rask tienaa sopimuksestaan vain 545 000 dollaria.

Edellisellä 8-vuotisella jättisopimuksellaan Rask tienasi kaudessa seitsemän miljoonaa, joten pudotus palkassa on melkoinen.

NHL:n minimisopimus kaudesta on 750 000 dollaria.

– Ei tässä missään nimessä rahan perässä olla. Jos se olisi tilanne, olisin varmaan lähtenyt jonnekin muualle, Rask sanoi viime viikolla IS:n haastattelussa.

– Eikä mitään monivuotista sopimusta. Katsotaan nyt tämä kausi tässä ja sitten katsotaan, mitä tehdään jatkon suhteen.

Raskin palveluksista olivat varmasti kiinnostuneita myös monet muut joukkueet, ja halutessaan hän olisi voinut lähteä muuallekin.

– Tässä vaiheessa minulla ei ollut mitään halua lähteä yksinään viideksi kuukaudeksi johonkin hotelliin, ellei nyt ihan pakko olisi ollut. Se oli alusta asti aika selvää, Rask sanoi.

– Jos sen aika tulee joskus, sitten on tullakseen. Mutta nyt se ei käynyt missään vaiheessa konkreettisesti mielessä.

Heinäkuussa lonkkaleikkauksessa ollut Rask on kuntouttanut itseään sopimuksettomana pelaajana usean kuukauden ajan.

Hän on ollut pelaamatta seitsemän kuukautta. Savonlinnalaisen oli määrä hakea viime viikonloppuna tuntumaa AHL:ssä, mutta ottelut jouduttiin koronatapausten takia siirtämään.

Raskin paluu tolppien väliin saattaa tapahtua jo tällä viikolla Bruinsin kotiotteluissa. Keskiviikkona joukkue kohtaa Montrealin, torstaina Philadelphian ja lauantaina Nashvillen.

Alkukaudesta Bostonin maalia ovat vartioineet Linus Ullmark ja nuori Jeremy Swayman, joka tehnee kaksisuuntaisen sopimuksensa takia joukkueessa tilaa Raskille.

Source Link is.fi