Banner Before Header

Tv-suosikki Ella Kanninen teki uuden aluevaltauksen ja harmittelee, ettei tehnyt sitä jo aiemmin: ”Mennyt monta vuotta ihan hukkaan”

Tv-juontaja Ella Kanninen on tehnyt tänä vuonna uuden aluevaltauksen. Hän harmittelee, ettei sitä tullut tehtyä jo aiemmin.

– On mennyt monta vuotta ihan hukkaan. Olisin voinut hoitaa monet pintaremontointiin liittyvät jutut itse. Olen tajunnut, kuinka turhia pelkoja minulla oli, kun arastelin asioihin tarttumista, Ella Kanninen hymyilee.

Ella Kanninen ja Jasmiini Lappalainen vastaavat tuoreessa teoksessa tavallisiin pintaremontointia koskeviin kysymyksiin.

Nyt on toisin, sillä remppaamisen myötä on avautunut uusi tekemisen maailma. Ella oppi tekemään pintaremontteja ystävänsä Jasmiini Lappalaisen avustuksella. Samaan syssyyn kaksikko kokosi kirjaksi vinkit muillekin aloittelijoille.

Jokanaisen remonttikirja (Otava) ilmestyy tällä viikolla. Runsailla kuvilla varustetussa teoksessa tarjotaan käytännölliset ohjeet monenlaiseen pintaremontointiin. Kuvia löytyy jokaista sutia myöten, joten aloittaminen käy kätevästi. Se on tarkoituskin.

– Kirja vastaa moniin remonttiblogiini tulleisiin kysymyksiin, ja toivottavasti tarjoaa innostavan alkusysäyksen remppaamiseen, Jasmiini Lappalainen perustelee.

Ystävysten kirjoittama remonttikirja on suunnattu ensisijaisesti naisille.

Suomessa on aina tehty paljon itse ja innostus kodin kohentamiseen on kasvattanut suosiotaan korona-aikana. Tekijöistä kumpikin korostaa, ettei haittaa, vaikka jotain menisikin vähän vinksalleen.

– Pelätään, että pilaa jotain, vaikka pintaremontissa on vaikea tehdä mitään peruuttamatonta. Aina voi maalata uudelleen tai muuten korjata virheensä, Lappalainen huomauttaa.

Molemmilla sattuu olemaan isänä rakennusmestari, mutta Ellaa remppaaminen ei koskaan kiehtonut.

– Kynnys aloittaa oli aikamoinen. En ollut ikinä maalannut tai tapetoinut mitään. Jasmiini on rempannut seitsemän asuntoa, joten hänen mukanaan oli hyvä opetella, Ella taustoittaa.

Jasmiini on kokenut remontoija, Ella ei niinkään.

Hän on aina ulkoistanut kaiken kotiin liittyvän nikkaroinnin sekä Suomen- että Italian-kodeissaan.

– En ole koskaan tykännyt edes askartelusta muista kädentaitoja vaativista hommista puhumattakaan. Mieskään ei ole sellainen, että pysyisi tela tottuneesti kädessä.

Molemmat muistuttavat, että remontoinnissa kuten kaikessa käsillä tekemisessä näkyy jokaisen oma kädenjälki.

– Tapoja on yhtä monta kuin tekijöitäkin, Ella sanoo.

– Kirjassa kyse on alkeisoppimäärästä. Olemme tarkkoina, että annamme perustietoa selkeästi ja yksinkertaisesti, Lappalainen lisää.

Uutuusopus saa jatkoa jo keväällä kirjasta, jossa laitetaan parempaan kuosiin kesämökkejä. Mökkiremppaa tehtiin kuluneena kesänä.

– Ostimme kumpikin Jasmiinin kanssa keväällä mökit. Toinen mökeistä on 1930-luvun puumökki, toinen 1970-luvun pyöröhirsimökki, Ella paljastaa.

Molemmilla mökki oli ollut mielessä jo pidempään, mutta kirjahanke laittoi hankintoihin vauhtia.

– Kummallakin oli ollut mökkikuume, ja lopulta löysimme molemmat mökeiksi oikeat helmet, Lappalainen kertoo.

Jokanaisen remonttikirja (Otava) ilmestyy tällä viikolla.

Puoli seitsemän -ohjelmaa juontavalla Kannisella on ollut tapahtumarikas ja kiireinen vuosi. Sen takia syyskuun puolivälissä ollut 15-vuotishääpäiväkin jäi vähemmälle huomiolle.

– Kotona kilisteltiin kuohuvalla, mutta isompiin juhlintoihin ei ole ollut aikaa. Jossain vaiheessa toivomme pääsevämme kahdestaan viikonloppumatkalle.

Perhe on tällä hetkellä asettunut Suomeen.

– Italian-kotimme tuntuu siltä oikealta kodilta, mutta olemme olleet Suomessa jo kolme vuotta ja totta kai kotiutuneet hyvin tännekin. Elämämme on kahdessa maassa ja tulevaisuus näyttää, mitä jatkossa tapahtuu, Ella toteaa.

Source Link is.fi