Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2a6d4dd5c28af5bc9c1ac1fe0b8f7f82, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Työntekijämäärä laski edelleen ympäri Suomen | Verkkouutiset – Uutisalue

Työntekijämäärä laski edelleen ympäri Suomen | Verkkouutiset

Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi kertoo ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta yhteensä yli 60 000 yrityksen ja noin 500 000 työntekijän joukossa.

Ilmarisen suhdanneindeksin negatiivinen kehitys hidastui helmikuussa, mutta vain hieman. Työntekijämäärä laski helmikuussa 2,5 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen ajankohtaan. Tammikuussa pudotus oli 2,6 prosenttia. Ilmarisen seuraamista toimialoista kaikki olivat kuitenkin laskussa.

Ilmarisen tutkija Jouni Vatasen mukaan Suomen taloudessa riittää huolen aiheita.

– Työntekijämäärät laskivat helmikuussa jokaisella Ilmarisen seuraamalla toimialalla. Laskua on tullut nyt yhdeksän kuukautta perätysten. Kiristynyt työmarkkinatilanne ja poliittiset lakot, laskeneet teollisuuden tilaukset ja viennin haasteet sekä inflaatio ja edelleen kohollaan olevat korot vaikuttavat negatiivisesti talouteemme. Markkinoilla odotellaan korkojen laskua, mutta Euroopan keskuspankki päätti vielä viime viikolla pitää ohjauskorkonsa ennallaan, hän sanoo tiedotteessa.

Kaikki Ilmarisen suhdanneindeksin toimialat olivat laskussa: henkilöstövuokraus (-10,5 %), rakentaminen (-10,1 %), majoitus- ja ravitsemusala (-2,5 %), kauppa (-2,1 %), teollisuus (-1,7 %), kuljetus (-1,4 %) ja viestintä- ja tietotekniikka (-0,2 %).

– Rakentamisessa sekä siihen kytkeytyvässä henkilöstövuokrauksessa alakulo on näkynyt jo vuoden ajan suhdanneindeksissämme. Myös tätä alaa piristäisi korkojen kääntyminen laskuun, joka voisi käynnistää todella hiljaista asuntomarkkinaa ja saada uudistuotannon taas vauhtiin, Vatanen sanoo.

Suhdanneindeksiä on julkaistu vuodesta 2013 lähtien. Suhdanneindeksin seurantaryhmä koostuu yli 60 000:sta eri toimialoilla toimivasta Ilmarisen asiakasyrityksestä, jotka ilmoittavat palkkatietonsa tulorekisteriin.