Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_521120d8657edeae2505cbc0a8e10b04, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ukrainalaispelaaja tylytti valkovenäläistä vastustajaa – ”Minua kutsutaan varmasti lutkaksi” – Uutisalue

Ukrainalaispelaaja tylytti valkovenäläistä vastustajaa – ”Minua kutsutaan varmasti lutkaksi”

UkrainalaiNEN Marta Kostjuk ei suostunut kättelemään valkovenäläistä vastustajaansa Victoria Azarenkaa tenniksen US Openin ottelun päätteeksi.

Lajin perinteisiin kuuluvan kättelyn sijaan tenniskentän verkon luo käveltyään Kostjuk vain nosti mailaansa ja läpsäisi sillä Azarenkaa mailaa pikaisesti.

Selkkauksen taustalla on tietenkin Ukrainassa käynnissä oleva sota.

ESPN:n mukaan Kostjuk on jo aiemmin kritisoinut venäläisiä ja valkovenäläisiä pelaajia siitä, että he eivät ole ottaneet kantaa Venäjän Ukrainassa helmikuussa aloittamaan hyökkäyssotaan julkisuudessa.

Maailmanlistan entinen ykköspelaaja Azarenka on tunnettu henkilö Valko-Venäjällä, ja Kostjukin mielestä hänen pitäisi hyödyntää asemaansa sodan tuomitsemiseen.

– Se oli minun ratkaisuni. Ei tuntunut oikealta kätellä. Hän on mahtava pelaaja ja arvostan häntä urheilijana, mutta tällä ei ole mitään tekemistä inhimillisyyden kanssa, Kostjuk sanoi ESPN:lle.

Kostjuk uskoi, että hän saa osakseen arvostelua kättelystä kieltäytymisen takia.

– Ihmiset, jotka eivät nähneet tätä ottelua kutsuvat minua varmasti lutkaksi ja iloitsevat siitä, että hävisin. Mutta rehellisesti sanottuna, tämä oli tasainen ja hyvätasoinen ottelu, Kostjuk väitti ottelun jälkeen 7news-sivuston mukaan.

Marta Kostjuk on tenniksen maailmanlistalla sijalla 65.

Ennen nyt käynnissä olevaa suurturnaus US Openia järjestettiin hyväntekeväisyystapahtuma Ukrainan tueksi. Kostjuk kieltäytyi osallistumisesta, koska Azarenkan on alunperin tarkoitus olla mukana tapahtumassa.

Kostjuk on jo toinen ukrainalaispelaaja, joka on kieltäytynyt kättelystä Azarenkan kanssa. Elokuussa Dajana Jastremska toimi samalla tavalla.

– En hämmentynyt siitä. Kättelen yleensä vastustajien kanssa, mutta näin kävi myös silloin, kun kohtasin Dajana Jastremskan Washingtonissa. En voi pakottaa ketään kätt elemään kanssani. Se ei ole maailman tärkein asia juuri nyt, Azarenka sanoi Aftonbladetin mukaan.

Azarenka voitti ottelun lukemin 6–2, 6–3.

Source Link is.fi