Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_af7a369f2d708b2f1610dbfb7f1ed544, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Upseeri: Tällaista tukea Ruotsi on saanut jo Nato-Suomelta – Uutisalue

Upseeri: Tällaista tukea Ruotsi on saanut jo Nato-Suomelta

Ruotsin ensimmäinen askel Natoon liittymisessä on integroitua mukaan Naton puolustussuunnitelmaan ja hallintoon.

UNKARIN parlamentin on maanantaina määrä äänestää Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioinnista. Unkari on viimeinen Nato-maa, joka ei toistaiseksi ole ratifioinut Ruotsin jäsenyyttä.

Brysselissä Naton päämajan edustalla on jo valmistauduttu 32. Nato-maan liittymiseen pystyttämällä lipputangon valmiiksi Ruotsia varten.

Suomi on jo antanut käytännön neuvoja Ruotsille, mitä jäsenyys merkitsee. Ruotsin kanssa yhtä aikaa toukokuussa 2022 Naton jäsenyyttä hakenut Suomi on ollut jo kymmenen kuukautta Naton jäsenmaa.

Ruotsista tulee osa Naton hallintoa ja samalla jäsenyyden kautta saatavan tiedon määrä lisääntyy merkittävästi. Tämän vuoksi Ruotsin on lisättävä henkilöstöään Natossa, kertoo Ruotsin sotilasedustaja Natossa, vara-amiraali Jonas Haggren SVT:lle

– Suomesta on ollut meille paljon apua. Suomi on hyvä ystävä, johon tukeutua ja jonka kanssa jakaa kokemuksia, vara-amiraali Haggren sanoo.

Uusina jäseninä molemmat maat ovat perustamisvaiheen kakkosjaksolla, eli henkilöstön integroituminen Naton hallintokoneistoon vie 5–6 vuotta.

Sen sijaan Naton puolustussuunnittelun on tarkoitus mukautua pikaisesti.

– Meillä on suunnitelma, kuinka integroitua mahdollisimman nopeasti. Se kestää suhteellisen lyhyen ajan, yhdestä kahteen viikkoa, Haggren sanoo.

Source Link is.fi