Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1abbae878951e10a5e087f0e0f11cb17, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
USA:n päävalmentajaa epäillään pahoinpitelystä – yli 30 vuotta vanhan tapauksen toi ilmi pelaajan äiti – Uutisalue

USA:n päävalmentajaa epäillään pahoinpitelystä – yli 30 vuotta vanhan tapauksen toi ilmi pelaajan äiti

Danielle Reyna kertoi USA:n jalkapalloliitolle päävalmentaja Gregg Berhalterin potkaisseen silloista tapailukumppaniaan 31 vuotta sitten. Reynan poika Gio jäi MM-kisoissa vaatimattomaan rooliin.

Gregg Berhalter lyömässä kättä MM-kisoissa Gio Reynan kanssa. Kuva: ullstein bild/ All Over Press

USA:n jalkapalloliiton ympärillä kuohuu jälleen. Nyt keskiöön on noussut miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Gregg Berhalteriin liittyvä pahoinpitelytapaus.

Liitto kertoi tiistaina paikallista aikaa Berhalterin olevan (siirryt toiseen palveluun) liiton selvityksen kohteena. Liittoon joulukuussa yhteyttä ottanut ulkopuolinen taho kertoi Belhalterin syyllistyneen vaimonsa pahoinpitelyyn.

Tiistaina Berhalter avasi tapausta Twitter-tilillään. (siirryt toiseen palveluun) Hän myönsi potkaisseensa nykyistä vaimoaan vuonna 1991 ja katuvansa tekoaan syvästi.

– Se oli häpeällinen hetki, jota kadun syvästi vielä tänäkin päivänä, Berhalter kirjoitti.

Hän kertoi kaksikon välien lämminneen uudelleen seitsemän kuukautta myöhemmin, kun nainen otti häneen yhteyttä, minkä jälkeen heistä tuli pari. Naimisissa he ovat olleet 25 vuotta. Berhalterin mukaan hän ei ole syyllistynyt mihinkään vastaavaan käytökseen 31 vuotta sitten tapahtuneen illan jälkeen.

Ilmoituksen takana MM-kisajoukkueen pelaajan vanhempi

Pian selvisi, kuka ilmoituksen taustalla oli: Gio Reynan vanhemmat. Reyna jäi MM-kisoissa varsin vaatimattomaan rooliin. Dortmund-peluri pääsi vaihdosta kentälle Englantia ja Hollantia vastaan.

Äiti Danielle Reyna myönsi olleensa yhteydessä USA:n jalkapalloliittoon ja väitti Belhalterin ulostuloa virheelliseksi.

– Menemättä yksityiskohtiin ulostulo vähätteli merkittävästi tuon illan tapahtumia. (Vaimo) Rosalind Berhalter oli tuolloin huonekaverini, joukkuekaverini ja paras ystäväni ja minä tuin häntä tapausta seuranneen trauman aikana, Reyna sanoi ESPN:n mukaan.

Daniellen aviomies, Yhdysvaltain miesten maajoukkuettakin kipparoinut Claudio Reyna taas on ollut vuosien ajan Gregg Belhalterin ystävä. Kaksikko pelasi yhdessä jo lukiossa ja myöhemmin maajoukkueessa.

– Minulta kesti pitkän aikaa antaa Greggille anteeksi ja hyväksiä hänet. He ja heidän lapsensa ovat olleet merkittävässä roolissa meidän perheemme elämässä ja odotin hänen kohtelevan Gioa samoin. Siksi tilanne on niin raskas, Danielle Reyna jatkoi purkautumistaan.

Claudio Reyna lähestyi puolestaan MM-kisojen aikaan joukkueen taustoja ja purki turhautumistaan poikansa kohtalosta. Mediatietojen mukaan Giovanni Reyna oltiin lähellä lähettää kisoista kotiin, (siirryt toiseen palveluun) sillä hänen esityksensä kentällä ja sen ulkopuolella eivät vastanneet odotuksia.

USA:n miesten apuvalmentajana toiminut Anthony Hudson valmentaa joukkuetta tammikuun ystävyysotteluissa.

Source Link yle.fi