Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fd696ff5b0ae1581433cff7cbc0391d0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uskomatonta: Ristomatti Hakolalle taas surkeita uutisia – Uutisalue

Uskomatonta: Ristomatti Hakolalle taas surkeita uutisia

Ristomatti Hakola kärsii taas uudesta ongelmasta.

Lahti

Ristomatti Hakola paljasti torstaina kärsivänsä jälleen kerran mystisestä vaivasta, jonka syytä ei tiedetä.

– En oikein osaa itsekään sanoa, mikä taas on – jotain energioihin liittyen. Energia ei ole oikein imeytynyt, mikä on vaikuttanut vireeseen ja harjoitteluun, hän sanoo.

Vaivat iskivät kurjalla hetkellä, sillä lauantaina hiihdetään Hakolan kauden pääkisa, 20 kilometrin (p) väliaikalähtökisa.

Viime viikonloppuna Puijon Suomen Cupissa Hakolalta ei irronnut huippukulkua, mutta lauantain iskukyky on täysi mysteeri. Periaatteessa maiseman pitäisi vauhtia. Hakola kertoo nimittäin virittäytyneensä hurjaan kuntoon, miltei parhaaseen koko uransa aikana.

– Nyt kun olisi oikeasti kunnossa, niin taas on joku vaiva. En saisi oikein tulla kuntoon, se on ongelma. Aina silloin menee jotain hajalle.

Viime vuodet Hakolaa hidasti ajoittaisten sairastumisten lisäksi häpyluun tulehdus, mikä vaikeutti hiihto- ja juoksuharjoittelua ja esti liki kokonaan luisteluhiihtämisen. Vaiva vei Kauniaisen miehen syviin vesiin.

– Olin jo lopettamassa tähän kauteen. Olin ihan tosissani jo päättänyt sen. Nyt mieli kuitenkin on muuttunut, ja hiihdän ainakin ensi kauden, hän paljastaa.

Nyt häpyluuvaiva on helpottanut ainakin hetkeksi – mutta vain tehdäkseen tilaa energianimeytymisongelmalle. Tilanne on Hakolalle liiankin tuttu. Jos hän on terveenä, hän yleensä kaatuu, satuttaa muuten itseään tai joutuu jonkun muun epätavallisen vaivan kouriin.

Ongelmien kierre ei ota loppuakseen.

– Välillä on henkisesti parempi olla, välillä ei. Mä osaan peittää sen ja esitän iloista. Harvoin mä rutisen. Emäntä tietää sitten, kun ei ole kaikki kunnossa.

Tulevaa viikonloppua Hakola ruotii tapojensa mukaisesti: ongelmien keskellä mutta vekkulimainen virne kasvoillaan.

– Periaatteessa olen tosi hyvässä kunnossa. Toivottavasti se saadaan selville. Voi olla, että nyt tulee elämän paras viikonloppu tai sitten ihan katastrofi.

Fakta

Suomen joukkueet perjantain parisprinttiin

Naiset

FIN 1: Krista Pärmäkoski – Johanna Matintalo

FIN 2: Anne Kyllönen – Jasmi Joensuu

Miehet

FIN 1: Iivo Niskanen – Lauri Vuorinen

FIN 2: Ristomatti Hakola – Ville Ahonen

Source Link is.fi