Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_af7a369f2d708b2f1610dbfb7f1ed544, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
USU: Lainahakemusten määrä ensiasuntoon jopa kaksinkertaistui | Verkkouutiset – Uutisalue

USU: Lainahakemusten määrä ensiasuntoon jopa kaksinkertaistui | Verkkouutiset

Ensiasunnon ostamisen verovapauden poistuminen on lisännyt pankeille tulleiden ensiasuntoon liittyvien lainahakemusten määrää enimmillään jopa yli kaksinkertaiseksi, kertoo Uutissuomalainen, joka on tehnyt kyselyn kahdeksalle pankille.

Hallitus kertoi 12. lokakuuta, että ensiasunnon ostamisen varainsiirtoverovapaus poistuu ensi vuoden alussa. Danske Bankissa ensiasuntoon liittyvien lainahakemusten määrä on tämän jälkeen yli kaksinkertaistunut. Kasvun arvioidaan tasaantuvan loppuvuoden aikana.

– Voi sanoa, että monelle ensiasunnonostajalle tuli selvästi kiire hallituksen ilmoituksesta poistaa ensiasunnonostajien veronkevennys, Danske Bankin henkilöasiakkaiden lainoista vastaava johtaja Sari Takala kommentoi.

OP-ryhmässä ensiasuntojen lainahakemuksia tuli välittömästi hallituksen ilmoituksen jälkeen yli 60 prosenttia enemmän kuin aiemmin. Sittemmin kasvu on rauhoittunut.

Nordeassa ensiasuntojen lainahakemusten määrä on kasvanut hallituksen ilmoituksen jälkeen 40 prosenttia. Lisääntyneestä kiinnostuksesta ensiasunnon hankkimiseen raportoivat myös Handelsbanken, Säästöpankkiryhmä ja POP Pankki.