Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_efe313b591134dc2e4c4fed078fe518c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pienen lapsen isä kuoli – äiti teki korvausrahoilla törkeän tempun – Uutisalue

Pienen lapsen isä kuoli – äiti teki korvausrahoilla törkeän tempun

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 26-vuotiaan naisen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 26-vuotiaan naisen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä kavalluksesta. Tuomiosta ilmenee, että nainen kavalsi lapseltaan 21  810 euroa vakuutusrahoja, jotka oli maksettu lapsen isän kuoleman jälkeen.

Oikeudessa nainen myönsi käyttäneensä rahoista omiin menoihinsa lähes 20 000 euroa, mutta hänen mielestään rahojen käyttäminen oli sallittua, koska hän käytti rahoja muun muassa lapsen lomamatkoihin.

Hän perusteli rahojen käyttämistä sillä, että hän oli väsynyt ja masentunut, koska hänen miehensä oli kuollut.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen törkeästä kavalluksesta, koska rikos kohdistui pienen lapsen varoihin. Oikeuden mukaan teosta aiheutui lapselle erityisen tuntuva vahinko.

Tuomiosta ilmenee myös, että nainen oli lapsensa edunvalvoja, kun vakuutusrahat oli maksettu. Myöhemmin nainen oli todettu sopimattomaksi edunvalvojan tehtävää.

Kun lapselle oli määrätty yleinen edunvalvoja, tili oli tyhjä.

Tammikuussa 2019 lapsen tilillä oli ollut 24 000 euroa. Vuotta myöhemmin tilillä oli jäljellä 0,09 euroa.

Tuomion mukaan nainen oli matkustanut lapsensa kanssa kaksi kertaa Espanjaan ja kerran Thaimaahan. Thaimaassa rahaa oli kulunut elämiseen 2 000 euroa. Lentoliput olivat maksaneet 2 000 euroa.

Espanjan-matkaan käytettyä rahasummaa hän ei osannut arvioida, mutta he olivat naisen sanojen mukaan ”törsäilleet ja shoppailleet”.

Lapsen tilitiedoista kävi ilmi, että nainen oli lisäksi nostanut 3 900 euroa viestillä ”Chanel laukku” sekä erinäisiä pienempiä ”lainoja”.

Naiselle oli tapaamisessa Digi- ja väestöviraston kanssa kerrottu, mihin rahat pitäisi käyttää eli hän oli oikeuden mukaan tietoinen, että rahat pitää käyttää lapsen hyväksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Source Link is.fi