Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a01f5918a0b062cf3efaa49afb4a0f27, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uudet ihmepiikkarit hyväksyttiin vain hetki ennen MM-starttia – ME-miehen vastustajat ihmeissään: ”Mikä tuo on?” – Uutisalue

Uudet ihmepiikkarit hyväksyttiin vain hetki ennen MM-starttia – ME-miehen vastustajat ihmeissään: ”Mikä tuo on?”

Norjalaisen ME-miehen Karsten Warholmin piikkarit herättivät ihmetystä kilpakumppaneissa 400 metrin välierien jälkeen yleisurheilun MM-kisoissa Eugenessa. Warholm pinkoi välierien toiseksi nopeimman ajan 48,00 oransseilla kengillä maanantain vastaisena yönä.

Samanlaisia tossuja ei ole kellään muulla. Niiden erikoisuus on pieni uloke tai kynsi tossun kärjessä.

Lähikuva Warholmin tossuista.

– Mikä tuo on? Toivottavasti kengät eivät tee Warholmista parempaa, koska minulla ei ole samanlaisia, sanoi välierien parhaan ajan juossut Alison dos Santos Expressenin mukaan.

– Minulla ei ole mitään käsitystä, mitä hyötyä noista on, hollantilainen Ramsey Angela kommentoi ruotsalaislehdelle.

Norjan TV2 esitteli Warholmin kynsikenkiä. Erikoispiikkarit hyväksyttiin kisakäyttöön vain muutamaa päivää ennen MM-kisojen alkueriä.

Kengissä on vaahdosta tehty välipohja, joka tekee kengistä joustavamman. Modernien piikkareiden tapaan niissä on myös hiilikuitupohja.

IS esitteli uusia superpiikkareita Tokion olympialaisten aikaan viime kesänä. Voit lukea jutun alta.

Lue lisää: Tällaiset kengät ovat Tokion ennätys­­tehtailun taustalla – ME-mies Warholmilta ristiriitaisia lausuntoja: ”Jos pohjaan laittaa trampoliinin, se on hevonpaskaa”

Kärkiulokkeen tarkoituksena on pidentää kengän ja juoksuradan välistä kontaktiaikaa. Näin hiilikuitupohjan keräämä energia saadaan hyödynnettyä paremmin, TV2 selittää. Kun kengällä juoksee, kärjestä kuuluu metallista naksahtelua.

– Piikkari on valmentajani Leif Olav Alnesin uusin keksintö. Hän kutsuu sitä kynneksi. Hän uskoo kengän mullistavan koko piikkariteollisuuden, Warholm sanoo TV2:lle.

– Kyseessä on aggressiivinen erikoiskenkä, hän lisää.

ME-mies Warholm on aiemmin ollut hyvin kriittinen erikoiskenkiä kohtaan. Tokion olympiafinaalin jälkeen hän lausui The Guardianille, että hopeamitalisti Rai Benjaminin piikkarit olivat ”hevonpaskaa”. Kommentit tosin olivat ristiriitaisia, koska myös Warholm käytti Tokiossa hiilikuitupiikkareita.

Joka tapauksessa takki on nyt kääntynyt.

– Kun kehitys kehittyy, meidän täytyy pysyä mukana. Muissakin lajeissa, kuten pikaluistelussa, pelin henki on aikojen saatossa muuttunut täysin, Warholm sanoi.

Norjalaisjyrän nykykengissä on pieni, ironinen viittaus hevonpaskakommentteihin. Kankaaseen on kirjailtu kirjaimet BS, jotka viittaavat hevonpaskaa tai oikeastaan häränpaskaa tarkoittavaan sanaan bullshit.

Warholm murskasi 400 metrin aitojen maailmanennätyksen Tokion olympialaisissa. Hän siirsi ME:n uudelle sekuntiluvulle ajalla 45,94.

Eugenen MM-kisojen aitafinaali juostaan Suomen aikaa klo 5.50 keskiviikkoaamuna.

Source Link is.fi