Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_072fbcde3e55384cf1c823b38f76aefe, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Uusi äitiyspakkaus sisältää aiempaa enemmän säädettäviä vaatteita – katso video sisällöstä – Uutisalue
Banner Before Header

Uusi äitiyspakkaus sisältää aiempaa enemmän säädettäviä vaatteita – katso video sisällöstä

Kela on julkaissut vuoden 2024 äitiyspakkauksen. Noin kaksi kolmasosaa suomalaisista synnyttäjistä valitsee äitiyspakkauksen.

Katso videolta, mitä äitiyspakkaukseen kuuluu tänä vuonna.

Kela on julkaissut vuoden 2024 äitiyspakkauksen. Äitiysavustuksen voi valita joko äitiyspakkauksena tai 170 euron verottomana rahasummana.

Noin kaksi kolmasosaa kaikista synnyttäjistä valitsee äitiyspakkauksen, ensisynnyttäjistä jopa 95 prosenttia.

– Äitiyspakkauksen valitsevat useimmin ensisynnyttäjät. Rahasumman puolestaan he, joilla on jo pieniä lapsia ja tuotteita näiden lasten äitiyspakkauksista tai jotka ovat saaneet tuttaviltaan aiempien vuosien tuotteita, sanoo suunnittelija Veera Petäjä Kelan etuuksien ja palvelujen suunnitteluyksiköstä.

Säätövara lisää vaatteiden käyttöaikaa

Äitiyspakkauksen sisällössä ei ole suuria muutoksia verrattuna viime vuoden pakkauksen sisältöön.

Vilttiä ei tänä vuonna ole pakkauksessa, mutta sen sijaan äitiyspakkaus sisältää viime vuonna pakkauksesta poisjääneitä terveyssiteitä ja kondomeja ja liukuvoidetta.

– Muistutetaan vanhemmille, että on mahdollista tulla raskaaksi jo hyvin pian synnytyksen jälkeen, eli imetys ei suojaa uudelta raskaudelta, muistuttaa Petäjä.

Tänäkin vuonna äitiyspakkauksen vaatteissa on kiinnitetty erityistä huomioita tuotteiden laatuun. Osa vaatteista on myös suunniteltu niin, että jatkopalojen ja käännettävien lahkeiden ja hihansuiden ansiosta vaatteita voidaan käyttää pitkään.

– On ekologisesti kestävää hankkia tuotteita, jotka ovat laadukkaita. Olemme pyytäneet tarjouksia tuotteista, jotka kasvavat lapsen mukana eli ne ovat mahdollisimman pitkäikäisiä, sanoo Petäjä.

Äitiyspakkauksen tuotteet kilpailutetaan vuosittain. Tänä vuonna mukana pakkauksessa on myös pieni kirja, jonka halutaan vahvistavan lapsen ja vanhemman vuorovaikutusta.

Hallitusohjelmassakin mainittu pallo pyritään lisäämään äitiyspakkaukseen aikaisintaan vuonna 2026.

Äitiyspakkauksella on edelleen hyvä maine

Ensimmäinen äitiyspakkaus jaettiin ennen sotia vuonna 1938. Aluksi avustus oli tarkoitettu vain vähävaraisille synnyttäjille. Nykyisin pakkaus tarjotaan kaikille.

Lain mukaan äitiyspakkauksen tulee olla äidin ja vastasyntyneen tarpeita vastaava.

– Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja pitävät äitiyspakkausta tärkeänä. Vuodesta toiseen asiakkaat ovat antaneet pakkaukselle arvosanan yhdeksän, Petäjä toteaa.

  • Katso Yle Areenasta: Moni meistä on nukkunut elämänsä alkutaipaleet äitiyspakkauslaatikossa. Tämä itsestäänselvyytenä pitämämme, mutta maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen avustuspaketti on ollut korvaamaton apu suomalaisäideille jo 1930-luvulta alkaen. Video on vuodelta 1948.

Source Link yle.fi