Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_134b6945efa4909255679a0f352d20a0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Taas hattutemppu – syrjäyttääkö Chelsean hurja nuorukainen Erling Haalandin Valioliigan maalikuninkaana? – Uutisalue

Taas hattutemppu – syrjäyttääkö Chelsean hurja nuorukainen Erling Haalandin Valioliigan maalikuninkaana?

21-vuotias Cole Palmer teki maanantaina neljä maalia, kun kotijoukkue Chelsea murjoi putoamista vastaan taistelevan Evertonin tylysti 6–0.

Cole Palmer osoittaa sormellaan.

Cole Palmer on tehnyt viimeisessä kahdessa kotiottelussa seitsemän maalia. Kuva: Justin Setterfield / Getty Images

Chelsean hyökkäävä keskikenttäpelaaja Cole Palmer on äitynyt hurjaan vireeseen jalkapallon Valioliigassa.

21-vuotias Palmer tykitti maanantaina neljä maalia, kun kotijoukkue Chelsea murjoi putoamista vastaan taistelevan Evertonin tylysti 6–0.

Palmer aloitti maalinteon 13. minuutilla, kun hän pelasi näppärän seinän Nicolas Jacksonin kanssa Everton-puolustuksen keskellä ja laukoi vasurillaan pallon rangaistusalueen rajalta maaliin vasempaan reunaan.

Viisi minuuttia myöhemmin Evertonin maalivahti Jordan Pickford torjui Jacksonin laukoman pallon eteensä, ja Palmer puski sen jälleen maaliin.

Puolen tunnin kohdalla Palmer viimeisteli hattutempun, kun hän katkaisi Pickfordin antaman syötön ja laukoi pallon maalivahdin yli verkkoon.

Tunnin pelin jälkeen Palmer iski vielä kerran, tällä kertaa rangaistuspotkusta.

Haastaa Haalandin

Liekehtivä englantilainen on tehnyt kuudessa viimeisessä Valioliigan ottelussaan huikeat 11 maalia. Hän nousi jakamaan Valioliigan maalipörssin kärkipaikkaa yhdessä Manchester Cityn supertähden Erling Haalandin kanssa. Kumpikin on osunut tällä kaudella 20 kertaa.

Haalandin maalitahti on ollut viime aikoina Palmeria vaisumpaa, joten maalikuninkuudesta voi tulla tiukka kisa.

Erling Haaland ja Gabriel kuvassa

Erling Haaland (vasemmalla) oli edelliskauden paras maalintekijä Valioliigassa 36 maalillaan. Kuva: Getty Images

Palmer siirtyi 47 miljoonalla eurolla Chelseaan täksi kaudeksi juuri Manchester Citystä, jossa peliajan saaminen olisi voinut olla vaikeaa.

Chelsean päävalmentaja Mauricio Pochettino katsoo saaneensa rahoille vastinetta.

– Hänen odotetaan suoriutuvan hyvin, mutta hän on ollut aivan fantastinen ja loistava apu joukkueellemme. Olen onnellinen, että hän viimeisteli neljä maalia, Pochettino sanoi.

Ennätyksiä

Palmer on onnistunut kaikissa kauden yhdeksässä rangaistuspotkussaan ja on tehnyt selkeästi eniten maaleja pilkulta tällä kaudella. Arsenalin Bukayo Saka ja Liverpoolin Mohamed Salah ovat iskeneet rankkarista viidesti.

Vain kaikissa 11 rangaistuslaukauksessaan onnistuneella Yaya Tourella on parempi sadan prosentin rankkarisaldo Valioliigan historiassa.

Palmerista tuli seuran ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut hattutempussa ensimmäisellä puoliajalla ja Didier Drogban lisäksi toinen, joka on viimeistellyt kolme maalia kahdessa peräkkäisessä kotipelissä Stamford Bridgellä.

Palmerin lisäksi vain Jimmy Floyd Hasselbaink ja Diego Costa ovat yltäneet debyyttikaudellaan Chelseassa yli 20 maaliin.

Valioliigan sarjataulukko.

Source Link yle.fi