Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e333dc2e849c24eeb22c74ac8da06e56, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uutis­suomalainen: Enemmistö suomalaisista kannattaa uuden ydin­voimalan rakentamista – Uutisalue

Uutis­suomalainen: Enemmistö suomalaisista kannattaa uuden ydin­voimalan rakentamista

Enemmistö kansalaisista kannattaa uuden ydinvoimalan rakentamista Suomeen, selviää Uutissuomalaisen teettämässä USU-gallupissa. Vastaajista 55 prosenttia kannatti ja 19 prosenttia vastusti uuden ydinvoimalan rakentamista. 26 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Vanhemmat ikäluokat ja miehet kannattivat rakentamista enemmän kuin nuoremmat ikäluokat ja naiset. Suhteessa eniten ydinvoiman rakentamista kannattavia löytyi perussuomalaisten ja kokoomuksen kannattajista ja vähiten vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajista.

Tietoykkönen Oy:n tekemään verkkokyselyyn vastasi toukokuussa tuhat suomalaista. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Kuudennen ydinvoimalan rakentaminen keskeytyi toukokuun alussa, kun Fennovoima purki sopimuksen venäläisen laitostoimittaja Rosatomin kanssa.

Source Link is.fi