Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9a9b30c5003417defab63e1f1a6a9090, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uutta tietoa testosteronihoidon vaikutuksista – ei luultavasti suurenna miehen sydänriskejä – Uutisalue

Uutta tietoa testosteronihoidon vaikutuksista – ei luultavasti suurenna miehen sydänriskejä

Testosteronivajeen korjaaminen testosteronikorvaushoidolla ei todennäköisesti suurenna miehen vaaraa sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, tuore tutkimus osoittaa. Tulos on tervetullut, sillä testosteronihoidon sydänvaikutuksista on ristiriitaisia tutkimustuloksia.

Nyt julkaistut havainnot perustuvat 35 satunnaistetun ja lumekontrolloidun tutkimuksen analyysiin ja 3 400 miehen tietoihin.

Analyysissa ei löytynyt näyttöä siitä, että testosteronihoitoa saavat miehet sairastuisivat tai menehtyisivät lumevalmistetta saaneita todennäköisemmin sydän- ja verisuonitauteihin tai aivoverenkiertohäiriöihin vuoden sisällä hoidon aloittamisesta.

Testosteronia saaneiden kokonaiskolesteroli, HDL-kolesteroli ja triglyseriditasot olivat alhaisempia, mutta verenpaineessa, LDL-kolesterolin pitoisuudessa, glukoosiaineenvaihdunnassa tai eturauhasongelmien yleisyydessä ei havaittu eroja.

Havainnot viittaavat siihen, ettei testosteronihoito altista sydän- ja verisuonitaudeille, mutta on silti mahdollista, että oireet ovat yleisempiä joissain riskiryhmissä. Tulokset olisi hyvä varmistaa myös tutkimuksissa, joissa potilaita seurataan pitempään.

Testosteronihoitoa käytetään pääasiassa testosteronin vähyydestä johtuvien oireiden lievittämiseen miehillä, mutta varsinkin viime vuosina hoitoja on alettu käyttää laajemminkin muun muassa haluttomuuden hoidossa.

Tutkimus julkaistiin Lancet Healthy Longevity -lehdessä.

Source Link is.fi