Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bdc6ad68d613d0cdb6850269d4b114ec, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Valentin Konoselta synkkä ennuste Matti Heikkisen uralle urheilu­pomona – ”Hartiat eivät riitä” – Uutisalue

Valentin Konoselta synkkä ennuste Matti Heikkisen uralle urheilu­pomona – ”Hartiat eivät riitä”

Kävelyn legenda, maailmanmestari Valentin Kononen, 53, kuului kärkiehdokkaisiin, kun hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen valittiin äskettäin Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajaksi.

Hakukisan hopeamitalisti ei usko Heikkisen, 38, mahdollisuuksiin tehdä tarvittavaa muutosta suomalaisessa huippu-urheilussa.

– Arvostan Matti Heikkistä ja hänen hienoa urheilu-uraansa kovasti. Ja toivon sydämestäni, että hän onnistuu, mutta pelkään, että Matin hartiat eivät riitä. Se taas johtuu siitä, että en usko Olympiakomitean hallituksen ja johtoryhmän aitoon haluun mullistaa rakenteita ja organisaatiota. Ilman näiden täydellistä tukea Matti ei tietenkään siihen yksin pysty.

Huippu-urheilujohtajan valinnassa Kononen olisi täyttänyt kriteerit täydellisesti: oma upea urheilu-ura, pitkäaikainen valmentaminen huippu-urheilussa ja rautainen kokemus liiketoimintajohtamisesta.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Matti Heikkinen kuvattuna Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa heinäkuun alussa.

Kononen on seurannut tarkasti Olympiakomitean laatimia raportteja ja muutosohjelmia suomalaisen huippu-urheilun tilasta.

– Edellinen ilmestyi pari kolme vuotta sitten, ja sen ehdotuksista yhtäkään ei ole pantu täytäntöön. Nyt tuli taas raportti, ja luultavasti sille käy samalla tavalla, Suomessa 2500 henkilöä työllistävän Visma-ohjelmistopalveluyrityksen liiketoimintajohtajana työskentelevä Kononen arveli.

Ilta-Sanomat uutisoi useisiin varmoihin lähteisiin perustuen Konosen ehdokkuudesta hakukisan kalkkiviivoilla. Uutinen ei ollut Konoselle lainkaan mieleen. Eugenessa Aku Partasen valmentajana oleva legenda kieltäytyy Ilta-Sanomien haastattelussa nytkään vahvistamasta tai kumoamasta uutista.

– Yleisellä tasolla tällaiset rekrytoinnit ovat aina erittäin luottamuksellisia, ja niistä vuotava henkilö saattaa lainkin edessä syyllistyä raskauttavaan tekoon.

– Samalla lailla yleisellä tasolla en ole mitenkään salaillut, että olen huolissani suomalaisesta huippu-urheilusta. Siinä pärjäävät jatkossakin kyllä ne lajit, joilla on muskelia itse kehittää huippu-urheilusysteemiään, Kononen sanoi ja nimesi esimerkeiksi jääkiekon, jalkapallon ja koripallon.

Kononen ei ollut Olympiakomitean rekrytoinnissa minkäänlaisen eläkeviran tai korkean palkan perässä. Hän myi yhtiökumppaninsa kanssa perustamansa ja omistamansa eTaika-yhtiön Vismalle toissa keväänä. Kauppa teki Konosesta loppuiäkseen taloudellisesti riippumattoman miehen.

Hän halusi erikseen kehua Urheiluliiton puheenjohtajaa Sami Itania.

– Hänen aikanaan toiminta on mennyt todella hyvään suuntaan, minkä näkee ihan paljain silmin. Esimerkiksi uusia hyviä naisvalmentajia on saatu lajiin mukaan paljon. Toivon todella, että Samilla riittää energiaa puskea tätä kehitystä edelleen eteenpäin.

Source Link is.fi