Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fa9cadaf96f881b2d73586d4bdcc67b0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

ValePa hukkasi loistoalun, Savo Volley nousi lähes haudan partaalta – Kissa ja hiiri -leikki jatkui lentopallofinaaleissa – Uutisalue

Neljä viimeisintä miesten lentopallon Suomen mestaruutta vienyt VaLePa näytti etenevän näytöstyyliin SM-kultaan, mutta sitkeä Savo Volley syttyi pakon edessä ja vei kolme viimeisintä erää tasoittaen loppuottelusarjan 3–3:een. Kuudes finaali merkittiin savolaisille erin 3–2 (20-25, 16-25, 25-20, 25-22, 15-13).

Vammalan Lentopallon väkivahva syöttöpeli nakersi aluksi vastustajan itseluottamusta, eikä Savo Volley saanut kahdessa avauserässä torjuntapuolustusta parhaaseen kuntoon. Finaalisarjan paras pelaaja Sakari Mäkinen teki siinä vaiheessä kentällä, lähes mitä tahtoi.

Ensimmäisessä erässä Severi Savonsalmen pitkällä syöttövuorolla VaLePa repi tarvittavan eron savolaisiin ja karkasi hujauksessa 17–13-johtoon. Siinä vaiheessa VaLePalla oli jo neljä ässäsyöttöä tilastoissa. Kotijoukkue onnistui leveällä materiaalilla senkin jälkeen vieden erän nimiinsä ilman vaikeuksia lukemin 25–20, kun Savo Volleyn vastaanotto takerteli.

Yleispelaaja Sakari Mäkinen oli näkyvässä roolissa toisessa erässä ja siivitti VaLePan karkutielle. Lyöntien ohella Mäkisen syöttö kulki ja torjunta toimi erinomaisesti. 12–7-tilanteessa hän esitti jo ottelun kuudennen torjuntapisteensä. Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen vaihtoin 6–10-tappiopaikassa kentälle uuden passarin, hakkurin ja yleispelaajan – mikään ei auttanut. Erä VaLePalle murskaavasti 25–16.

Savo Volley heräsi selkä seinää vasten

Pitkän erätauon aikana Savo Volley sai ryhtiä tekemiseensä johtaen koko ajan kolmatta erää muutamalla pisteellä. Varsinkin kuutospaikalta Savo Volley iski tehokkaasti. Savolaisten puolustus oli aiempaa aktiivisempaa ja tehokkaampaa. Erä vieraille 25–20.

Neljäs erä eteni tasaisesti aina tilanteeseen 16-16:een, kunnes Miki Jauhiaisen syötöillä Savo Volley repäisi hetkessä viiden pisteen eron ja karkasi 21–17:een. Antti Siltala iski erän lopulta vieraille 25–22 tasoittaen isot pisteet 2–2:een.

Ratkaisevassa viidennessä erässä Savo Volley pääsi heti 5–2-johtoon ja hurjasteli siitä erä- ja otteluvoittoon numeroin 15–13, kun Jakub Kovac, Michael Michelau ja Andrus Raadik onnistuivat sekä Siltala esitti mainiota vastaanottopeliä. ValePan hyökkäyspeli oli hakkuri Matias Tihumäen varassa, se ei yksi riittänyt.

Savo Volleyn ikämiesten Siltalan, 38, ja Olli-Pekka Ojansivun, 34, mestaruusunelmat pysyivät yhä elossa. Kummankin konkarin ura päättyy loukkaantumisten vuoksi tähän kauteen. Siltalalta puuttuu edelleen yksi asia – hän ei voittanut vuonna 2001 alkaneella pääsarjaurallaan yhtään Suomen mestaruutta. Lauantaina siihen voi tulla muutos.

Lähes kaiken lentopallossa nähneet Antti Siltala ja Olli-Pekka Ojansivu lopettavat uransa SM-finaaleihin – paineita jää ikävä: ”Ei saa muualta arkielämästä”