Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ede83f33f40a4905a00dba2ef361a480, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Valko-Venäjän Lukashenka aikoo asettua jälleen presidentti­­ehdokkaaksi – lähetti tylyn tervehdyksen oppositiolle – Uutisalue

Valko-Venäjän Lukashenka aikoo asettua jälleen presidentti­­ehdokkaaksi – lähetti tylyn tervehdyksen oppositiolle

Lukashenka ei halua valtakautensa päättyvän.

Valko-Venäjän itsevaltainen johtaja Aljaksandr Lukashenka ilmoittaa pyrkivänsä maan presidentiksi vuonna 2025. Asiasta kertoo Valko-Venäjän valtiollinen uutistoimisto BelTA.

Lukashenka ilmoitti asiasta toimittajajoukolle, kun hän äänesti maan parlamentti- ja paikallisvaaleissa.

– Kertokaa heille [maanpaossa olevalle oppositiolle], että asetun ehdolle, Lukashenka totesi toimittajille.

Lukashenka, 69, on hallinnut Valko-Venäjää vuodesta 1994 lähtien. Hän on yksi Vladimir Putinin johtaman Venäjän läheisimmistä liittolaisista.

Lukashenka nousi valtaan 30 vuotta sitten toistaiseksi maan viimeisissä vapaissa vaaleissa.

Hän on onnistunut pysymään vallassa vastarinnasta huolimatta pitkälti juuri Venäjän tuen ansiosta. Johtajien lämpimät välit ovat näyttäneet vain korostuvan sitä mukaa, kun Venäjän suhteet muihin Euroopan maihin ovat rapistuneet sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022.

– Presidentinvaaleihin on vielä vuosi aikaa. Moni asia voi muuttua, Lukashenka jatkoi.

– Luonnollisesti minä – ja me kaikki – yhteiskunta, reagoimme yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin ja tilanteeseen, jossa lähestymme vuoden kuluttua pidettäviä vaaleja.

Viime presidentinvaalien jälkeen vuonna 2020 maassa järjestettiin suuria ja rajuja mielenosoituksia päivänselvän vaalivilpin vuoksi. Hallinto kukisti vastarinnan, ja Lukashenka jatkoi seitsemännelle kaudelleen.

Source Link is.fi