Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_43feda754a6b12b3379b123ec3ddc31d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Valkoinen talo: Pohjois-Korea on toimittanut Venäjälle aseita Ukrainan sotaan – Uutisalue

Valkoinen talo: Pohjois-Korea on toimittanut Venäjälle aseita Ukrainan sotaan

Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuusneuvoston edustaja John Kirby sanoo, että maiden laajeneva sotilaallinen kumppanuus heikentää alueellista vakautta ja maailmanlaajuista ydinsulkujärjestelmää.

Pohjois-Korea on toimittanut Venäjälle viime viikkojen aikana yli 1 000 kontillista sotatarvikkeita ja ampumatavaraa käytettäväksi Ukrainassa, kertoi Valkoinen talo perjantaina.

Pohjois-Korea on tavanomaisten aseiden massatuottaja, ja sillä tiedetään olevan suuret varastot Neuvostoliiton aikaisia sotatarvikkeita.

– Tuomitsemme Pohjois-Korean siitä, että se on toimittanut Venäjälle näitä sotatarvikkeita, joita tullaan käyttämään Ukrainan kaupunkeihin hyökkäämiseen, ukrainalaisten siviilien tappamiseen ja Venäjän laittoman sodan jatkamiseen, sanoi Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuusneuvoston edustaja John Kirby.

Vastineeksi tuestaan Pohjois-Korea haluaa Venäjältä muun muassa hävittäjiä, ilmatorjuntaohjuksia, ballististen ohjusten tuotantolaitteita sekä muita materiaaleja ja kehittynyttä tekniikkaa, Kirby sanoi. Hänen mukaansa maiden laajeneva sotilaallinen kumppanuus heikentää alueellista vakautta ja maailmanlaajuista ydinsulkujärjestelmää.

Kim Jong-un ja Vladimir Putin tapasivat Venäjän Vladivostokissa syyskuussa. Kuva: KCNA / Reuters

Source Link is.fi