Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4d626842a113f34471f6774385e24fd3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Valtavasta Discord-vuodosta epäilty aikoo myöntää syyllisyytensä – Uutisalue

Valtavasta Discord-vuodosta epäilty aikoo myöntää syyllisyytensä

Niin sanottu Discord-vuoto on Yhdysvaltain vakavin tietovuoto sitten vuoden 2013.

Yhdysvalloissa salaisten asiakirjojen vuotamisesta epäilty Jack Teixeira aikoo syyttäjien mukaan myöntää syyllisyytensä, kertovat lukuisat yhdysvaltalaismediat, kuten The Washington Post.

Teixeira on aiemmin kiistänyt syyllisyytensä jokaisessa syytekohdassa. Häntä vastaan on nostettu kuusi syytettä kansalliseen puolustukseen liittyvien tietojen säilyttämisestä ja välittämisestä.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan syytettä tai syytteitä koskevaa sopimusta Teixeiran ja syyttäjän välillä ei ole julkistettu, joten vielä ei ole tiedossa, mihin syytteisiin Teixeira aikoo myöntää syyllistyneensä. Oikeuden on tarkoitus käsitellä asiaa maanantaina.

Niin sanottu Discord-vuoto on Yhdysvaltain vakavin tietovuoto sitten vuoden 2013.

Pääsiäisen tienoilla 2023 Yhdysvaltain asevoimien ja tiedustelupalvelun salaisia dokumentteja levisi julkisuuteen. Asiakirjat sisälsivät mittavan määrän erittäin arkaluontoista tietoa. Niissä kerrottiin muun muassa Yhdysvaltain vakoilleen liittolaisiaan Israelia ja Etelä-Koreaa. Asiakirjat antoivat myös ymmärtää, että Yhdysvallat on huolissaan Ukrainan sotilaallisesta kapasiteetista maan puolustautuessa Venäjän hyökkäystä vastaan.

Teixeiran epäillään jakaneen asiakirjoja Discord-viestipalvelun yksityiseen viestiryhmään, ja asiakirjat levisivät myös muille sivustoille ja sosiaaliseen mediaan.

Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI pidätti Teixeiran huhtikuussa 2023. Nykyään 22-vuotias Teixeira on korpraali ilmavoimien kansalliskaartin tiedusteluosastolla Massachusettsissa.

Source Link is.fi